Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ζάκυνθος: Οι "νέες" αγορές τροφοδοτούν τη μεγάλη δυναμική της περιόδου

“Εντυπωσιακή” χαρακτηρίζει την αύξηση των αφίξεων και τον μήνα Ιούλιο για τη Ζάκυνθο, η Χριστίνα Τετράδη, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΞΕΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά. Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου έως... 


...τον μήνα Ιούλιο 2013, ο μέσος όρος των αφίξεων παρουσιάζει αύξηση 19,29%.
Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού για το μήνα Ιούλιο, υπάρχουν αγορές που κινούνται με τριψήφια ποσοστά αύξησης, όπως π.χ. η Ρωσία που κινείται με +147,9%, ενώ άλλες αγορές όπως η Ιταλία φθάνουν το 96,3%, κυρίως λόγω περιόδου. 
Επιπρόσθετα, το Βέλγιο παρουσιάζει μεγάλη αύξηση 60,70%, λόγω των πτήσεων που πραγματοποιεί φέτος για πρώτη φορά η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, η Ολλανδία 40,75%, η οποία είχε παρουσιάσει πτώση τα προηγούμενα χρόνια και η Αυστρία 20,58%. 
Πολύ δυναμικά κινήθηκαν η Πολωνία με αύξηση 66,63% και η Σλοβενία με 10,84%.
Αντιθέτως, η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποτελεί και την κύρια αγορά της Ζακύνθου, παρουσιάζει μείωση 2,92%, ενώ από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει η Γερμανία με 50,15% και η Ελβετία με 23,29%.  
Σχετικά με τις τιμές, η κα Τετράδη επισημαίνει ότι για το 2013 είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι τα περισσότερα συμβόλαια υπογράφηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, όπου όπως όλοι γνωρίζουμε, υπήρχαν μόνο ακυρώσεις και μεγάλες πιέσεις από τους Tour Operators για μείωση τιμών. 
Αντίστοιχα, από το λιμάνι της Ζακύνθου, όπου αντικατοπτρίζεται και η κίνηση του εσωτερικού τουρισμού, για τον μήνα Ιούλιο η κίνηση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. 

Ο εσωτερικός τουρισμός έχει υποστεί μεγάλη πτώση. Οι κρατήσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απογοητευτικές, παρόλο που οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές, με τους Έλληνες να προτιμούν τις διακοπές σε εξοχικά συγγενών και φίλων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου