Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

"Παράθυρα" ζήτησης και για τον Νοέμβριο ανοίγει για την Ελλάδα η κρίση στην Αίγυπτο

- Επέκταση περιόδου μέχρι τέλη Νοεμβρίου στην Κρήτη σχεδιάζει tour operator της Σκανδιναβίας 

Με τις προετοιμασίες για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία να ταράζει ελαφρώς την ειδησεογραφική νηνεμία των ημερών, λόγω των ενδεχόμενων επιπτώσεων στα τουριστικά ρεύματα της Ανατολικής Μεσογείου, προς το παρόν, Ελλάδα και Τουρκία...




...φαίνεται ότι αποτελούν τις πρώτες επιλογές όσων ακυρώνουν τα ταξίδια τους στην Αίγυπτο ή ή όσων επιλέγουν τώρα προορισμό διακοπών για τους επόμενους μήνες και εξέταζαν την Αίγυπτο ως πρώτο προορισμό επιλογής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ένας μετά τον άλλον, tour operators των ευρωπαϊκών αγορών μεταφέρουν πτήσεις από προορισμούς της Αιγύπτου σε προορισμούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και ήδη ζητούνται τιμές και προσφορές από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ σε ορισμένες περιοχές, όπως επισημαίναμε και πρόσφατα, υπάρχει πλέον ζήτηση και για τον Νοέμβριο.
Θέμα αρκετά σοβαρό για τη χώρα μας, καθώς είναι γνωστό ότι οι τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες σε πολλούς προορισμούς, τέτοια εποχή, συνήθως έχουν ήδη περάσει σε φάση “χειμερίας νάρκης” 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Κρήτη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλος tour operator των Σκανδιναβικών χωρών, αφενός μεν ενημέρωσε συνεργάτες του ξενοδόχους για τις πρώτες 25 πτήσεις που επαναπρογραμματίζονται για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, αφετέρου δε, αποκαλύπτει ότι έλαβε την απόφαση να επεκτείνει την περίοδο έως και τις 25 Νοεμβρίου!
Στο πλαίσιο αυτό, ζητούνται προσφορές από πλευράς ξενοδοχείων, υποστήριξη σε ενέργειες marketing και προβολής σε επίπεδο προορισμού αλλά και κεντρικά καθώς και διευκολύνεις ως προς τα τέλη αεροδρομίων.
Για τη Ρόδο δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένες πληροφορίες, αλλά την αναφέρουμε καθώς εδώ ταιριάζει άριστα το... “ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”. 
Ως προς την Τουρκία,  η airberlin ανακοίνωσε ότι προγραμμάτισε πρόσθετες πτήσεις για προορισμούς όπως η Αττάλεια, από πέντε κεντρικά αεροδρόμια της Γερμανίας, για το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου ώς και 3 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου