Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κέντρο Προβολής της Ελλάδας και του τουρισμού στο Όσλο


Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου (ΕΚΤΕ) αλλά και το πρώτο Ελληνικό Delicatessen παντοπωλείο "Kalimera Hellas", λειτουργούν εδώ και λίγες μέρες στην καρδιά του Όσλο στη Νορβηγία.
 
Η επίσημη τελετή εγκαινίων έγινε την περασμένη Πέμπτη, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Νορβηγία και πλήθος προσκεκλημένων, καθώς και πολλών νορβηγικών μέσεων ενημέρωσης.
Το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου ιδρύθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία της εταιρείας North Events, η οποία, με επίκεντρο το Όσλο, προγραμματίζει δράσεις προβολής σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες τουριστικών περιοχών και επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων. 
Ουσιαστικά η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί τη μόνη σταθερή ελληνική παρουσία στη Σκανδιναβία για την προβολή του τουρισμού, της γαστρονομίας και του πολιτισμού.
Κύριες δραστηριότητες του ΕΚΤΕ είναι η πώληση επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων μέσα από το πρώτο στη Σκανδιναβία ελληνικό Delicatessen παντοπωλείο "Kalimera Hellas", η λειτουργία showroom ελληνικών προϊόντων, η παρουσίαση τουριστικών προορισμών και ξενοδοχείων καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων.
 Το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού & Εμπορίου άνοιξε παρουσιάζοντας τα ξενοδοχεία Louis Hotels ( Ελλάδα & Κύπρος), Porto Carras Grand Resort, Atrium  Palace, Atrium Platinum Resort & Spa, Atrium Prestige Thalasso Spa Resort & Villas, Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa, Minos Mare, Minos Mare Royal, Blue Bay Hotel, Aegean Houses, Samos Hotel, Valeni Boutique Hotel κ.α. 
Τη σταθερή παρουσίασή της μέσα από το Ε.Κ.Τ.Ε. πραγματοποιεί και η Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων, ενώ από τα προϊόντα στο Ελληνικό παντοπωλείο αναφέρουμε τα Mediterra, της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, προϊόντα κρόκου Κοζάνης, ERGON, λάδια Σητείας, GAEA products, Mr. & Mrs. Greek, και πολλά άλλα. 
Στην εκδήλωση των εγκαινίων προσφέρθηκαν παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα, ενώ το κοινό διασκέδασε με την ζωντανή παράσταση από το μουσικό συγκρότημα Minore που ερμήνευσε γνωστά ελληνικά τραγούδια και μελωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου