Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Της Ημέρας (Τον "έδωσαν" κατευθείαν, οι "σύντροφοι"...)


Αν ενθυμούμαι ορθώς, ήταν η Βάσω Παπανδρέου που χάρισε στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα – και στην ιστορία της – τη φράση «συντροφικά μαχαιρώματα». Τα οποία φαίνεται ότι «ευδοκιμούν» τις τελευταίες ημέρες. Την πλήρη σημασία δε της φράσεως, φαινομενικώς  κατανόησε και ο Π. Γερουλάνος…

… μετά το άτυπο και μαραθωνίας διάρκειας υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας. Καθώς, όπως πληροφορούμαι, ορισμένοι συνάδελφοι του στο κυβερνητικό σχήμα και συμμετέχοντες στην εν λόγω συνεδρίαση, τον «έδωσαν» κανονικώς σε δημοσιογράφους και τουριστικούς παράγοντες: 
«Δεν είπε κουβέντα», καταλάλησαν, όταν ετέθη και συνεζητήθη  το θέμα του ΦΠΑ
Άλλοι υπουργοί διεκδίκησαν το «εύσημο» παρεμβάσεων υπέρ του καθολικού αιτήματος του τουριστικού κόσμου να μην αποφασιστεί αύξηση αλλά μείωση των συντελεστών.
«Εμάς εγκαλείτε, αλλά εκείνος… τσιμουδιά!» τον… κατέστιξαν. 
Περιέργως πως, δεν εκπλήσσομαι. Ούτε για την υπουργική... “αλαλιά”, πόσω μάλλον για τα "μαχαιρώματα".
Το ζήτημα, τώρα, είναι ότι όλα τούτα θα τα πληροφορηθούν και οι τουριστικοί παράγοντες τους οποίους συν τοις άλλοις, προ της συνεδριάσεως, διαβεβαίωνε περί διαφόρων κινήσεών του επί του θέματος...
Ολοψύχως ταγμένος
george

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου