Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πρόταση κοινοπραξίας "Πέλοπας" για αεροδρόμια Τρίπολης και... Σπάρτης!


Η κινητικότητα που δείχνει ο Π. Τατούλης ως προς το θέμα των αεροδρομίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως λέγαμε και χθες, φαίνεται ότι αναμοχλεύει και κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Μία κοινοπραξία...

...υπό την επωνυμία “Πέλοπας” φέρεται να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τη διαχείριση και την επέκταση του αεροδρομίου της Τρίπολης καθώς και για τη συνολική, τεχνική και υπηρεσιακή αναβάθμιση του αεροδρομίου της... Σπάρτης!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Κοινοπραξία αυτή, οι εκπρόσωποι της οποίας αναμένονται στην έδρα της Περιφέρειας για μία πρώτη συναντήση και επίσημη υποβολή και παρουσίαση της πρότασής τους, συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι Αναπτυξιακός Σύλλογος Πάρνωνα, Ciel Airlines, Πύλον Α.Ε., Αλεξανδρής Finance Α.Ε., Ouro Boros κ.λπ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κοινοπραξία δηλώνει ότι διαθέτει, μέσω εκπροσώπου της, τραπεζική εγγυητική επιστολή ύψους 60 εκατ. Ευρώ και προτίθεται να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις στην περίπτωση που θα της ανατεθεί το έργο!
Δύο τινά από την πλευρά μας. Πρώτον, δεν νομίζουμε ότι μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση για το συγκεκριμένο έργο, τουλάχιστον όχι με... τα σημερινά δεδομένα. Η απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων βρίσκεται προ των πυλών, με κεντρικό συντονιστή - μετά την... Τρόικα, φυσικά - το υπουργείο Μεταφορών. 
Δεύτερον, καλό και θετικό είναι να εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον. Και φανταζόμαστε ότι τα στελέχη της Περιφέρειας έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να ελέγξουν και τη φερεγγυότητα και τη δυναμική του...
Οσο για το αεροδρόμιο της Σπάρτης, τελευταία φορά που το είδαμε, πολύ... "σπαρτιατικό" μας ειχε φανεί.
Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου