Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Αίγυπτος: Στο ένα τρίτο της κίνησης οι απώλειες του 2011!


Πάνω από τέσσερα εκατ. τουρίστες (!) εκτιμάται ότι έχασε η Αίγυπτος φέτος, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 32% έναντι του 2010 και με το σύνολο των αφίξεων να υπολογίζεται στα πέριξ των 10 εκατ. επισκεπτών! Ανάλογη...

...γύρω στο 30% είναι και η μείωση των εσόδων, τα οποία υποχώρησαν στα 9 δισ. δολάρια.
Όπως μάλιστα δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Mounir Abdel Nour, έχει ζητήσει απο την Κεντρική Τράπεζα να αναστείλει την πληρωμή των χρεών του τουριστικού τομέα μέχρι αργότερα το 2012 και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο τουριστικός τομέας της χώρας θα καταφέρει σύντομα να βρει το δρόμο προς την ανάκαμψη.
Δήλωσε ότι ο Τουρισμός αντιπροσωπεύει το 13,5% του ΑΕΠ της χώρας, αποτελεί βασική πηγή εσόδων και απασχολεί περί τα 4 εκατ. άτομα.

Σημείωση: Τα στοιχεία αυτά τα είχαμε υποσχεθεί και στον υφυπουργό Νικητιάδη πριν τα Χριστούγεννα - αλλά τώρα μας προέκυψαν - επειδή φαίνεται ότι κάποιοι του πλασάρουν διάφορα "στοιχεία" και “έρευνες”... μπακαλομανάβικης προέλευσης και λογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου