Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Έπος Νικητιάδη, μέρος 2ο: Αναζητείται νέο "τέλος Παρεπιδημούντων";


«Πλήγμα» για τις τουριστικές περιοχές χαρακτήρισε την «κατάργηση» του Τέλους Παρεπιδημούντων ο υφυπουργός Νικητιάδης και άφησε να εννοηθεί ότι έχει «πρόταση». Δεν την είπε, όμως…

…αλλά δεσμεύθηκε να εξετάσει, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» το πως θα καλυφθεί στους δήμους «το κενό που άφησε πίσω της η κατάργηση του τέλος παρεπιδημούντων» (σ.σ. δεν καταργήθηκε πλήρως, έχει πάει στο 0,5%) την οποία, όπως είπαμε, χαρακτήρισε «ως πλήγμα για τουριστικές περιοχές όπως τα Μάλια όπου η απώλεια εσόδων είναι της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ».
Τέθηκε και το θέμα της πρακτικής στα ξενοδοχεία. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εξέφρασαν τα παράπονα τους επειδή ψηφίστηκε και πλέον δίδεται στις ξενοδοχειακές μονάδες η δυνατότητα να απασχολούν σε ένα ποσοστό 17% μαθητευόμενους αλλοδαπούς υπαλλήλους.
Τους απάντησε πως μέχρι πρότινος το ποσοστό αυτών των εργαζομένων ήταν… 80%-90% (!) και είναι σημαντικό το ότι κατέβηκε στο 17% δίδοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους ημεδαπούς εργαζόμενους εάν αυτό το νούμερο παραβιαστεί να το καταγγείλουν.
Οσον αφορά τη φωτό του προλόγου, αφορά στην προτροπή του προς τους τουριστικούς φορείς "να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου