Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Στα 500 εκατ. ευρώ o «λογαριασμός» Schengen!

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ ετησίως κοστίζει στην ΕΕ το υπάρχον καθεστώς για την έκδοση βίζας σύμφωνα με έρευνα του ευρωπαϊκού συνδέσμου tour operators, ETOA.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού με επίκεντρο τις αγορές, των οποίων οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν βίζα προκειμένου να επισκεφθούν τα κράτη μέλη της ΕΕ, και οι οποίες αποτελούν κλειδιά για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Αν και τον περασμένο Απρίλιο αποφασίστηκαν νέες οδηγίες ώστε να βελτιωθούν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας τύπου Σένγκεν, τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι παραμένουν ακόμα σημαντικές δυσκολίες τόσο για τις χώρες του Σένγκεν όσο και για τα, εκτός συνθήκης, κράτη όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως υψηλά ποσοστά τουριστών, 26% για την Ευρώπη και 30% για τη Μ. Βρετανία, αποφεύγουν να ταξιδέψουν εξαιτίας της χρονοβόρου διαδικασίας έκδοσης βίζας με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες στα έσοδα, κυρίως για τον τουρισμό.              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου