Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΕΟΤ: Αποφασισμένη η διάλυση, αναμένεται η... εισήγηση!

Στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού πέταξε το «μπαλάκι» της ευθύνης των εισηγήσεων για τις διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές στον τομέα Τουρισμού ο Π. Γερουλάνος, δείχνοντας, όμως ξεκάθαρα, αφενός μεν ότι δεν υπολογίζει πια...

...πουθενά τον ΕΟΤ σε ό,τι αφορά θεσμικές διαδικασίες, αρμοδιότητες επί ζητημάτων τουριστικής αγοράς κ.λπ. αφετέρου δε, ότι αγνοεί ή αν τις γνωρίζει, αδιαφορεί για τις απόψεις επί του θέματος των υφισταμένων του.
Από τα όσα είπε στους δημοσιογράφους, προκύπτει ότι έχει ζητηθεί από τη Γενική Γραμματεία – δεν αναφέρθηκε, όμως, ούτε ονομαστικά ούτε «θεσμικά»  σε καμία στιγμή στον γ.γ. Γ. Πουσσαίο, ότι μπορεί να σημαίνει αυτό – να υποβάλει εισηγήσεις για τη νέα διοικητική δομή του σχήματος του τομέα Τουρισμού και ειδικά ως προς τις αρμοδιότητες επί των οποίων υπάρχουν επικαλύψεις και υπηρεσίες με το ίδιο αντικείμενο.
Ωστόσο, την ίδια ώρα, είπε ότι έχει ζητήσει εισήγηση από την Γενική Γραμματεία και για το σύστημα των αστεριών αλλά και θέσπισης κριτηρίων των «πράσινων ξενοδοχείων», δηλαδή, αρμοδιότητα και έργο που ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΤ!
Εάν σε αυτό προστεθεί η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τον Ιαματικό τουρισμό και τον Αγροτουρισμό, όπως προβλέπουν τα αντίστοιχα νομοσχέδια, τότε είναι ξεκάθαρο ότι η αποψίλωση του Οργανισμού, τουλάχιστον στις προθέσεις και στα χαρτιά έχει, ήδη, δρομολογηθεί!
Ούτως ή άλλως, αυτό που συζητείται έντονα από χθες στον ΕΟΤ είναι ότι η βασική εισήγηση για το μέλλον του, θα γίνει ερήμην του και από έναν διοικητικά «ανταγωνιστικό» φορέα...
"Στρογγυλεμένα" στους υπαλλήλους
Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων, μετά τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο υπουργός μάλλον επιχείρησε να διασκεδάσει ελαφρώς τον προβληματισμό τους. Για τα σχέδια νόμου είπε ότι απλά είναι ακόμα σχέδια ενώ για τον ΕΟΤ επανέλαβε περίπου όσα είχε πει και στους δημοσιογράφους αλλά λίγο πιο «στρογγυλά», αναφερόμενος σε έναν πιο κεντρικό ρόλο του Οργανισμού.
Υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση «δεν θα αιφνιδιάσει», υπονοώντας ότι το τελικό σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση.
Η «είδηση», ωστόσο, βγαίνει από αλλού, καθώς ο Π. Γερουλάνος φαίνεται να διαφωνεί με τη «γιγάντωση» των Περιφερειών που προκαλεί ο «Καλλικράτης» αλλά και για τα σχέδια που κάνει ο συνάδελφός του Γ. Ραγκούσης, ζητώντας, εδώ και καιρό, τις ΠΥΤ και συγκεκριμένες αρμοδιότητες του ΕΟΤ στις Περιφέρειες.
Εμφανίστηκε δε αποφασισμένος να προβάλει «αντιστάσεις» σε αυτό το ζήτημα.
Όχι βέβαια υπέρ του ΕΟΤ, αλλά υπέρ της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, αφού εκεί δρομολογείται η μεταφορά τους...   
Άγνωστο φυσικά παραμένει τι θα γίνουν οι υπάλληλοι του Οργανισμού, εν όψει τέτοιων αλλαγών και ανακατατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου