Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Απαγόρευση... «τρίφυλλων» για ξένους στο ιστορικό Μάαστριχτ

Το “πράσινο φως”  από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να απαγορευθεί η είσοδος των ξένων στα περίφημα coffee shops του Μάαστριχτ, έλαβε ο δήμαρχος της πόλης σε μία σπάνια απόφαση που…

αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για τι ελεύθερες αγορές και την ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων.
Στην προσπάθεια να περιορίσουν το “κύμα” των επισκεπτών προς αναζήτηση μαριχουάνας, κυρίως από Γαλλία και Βέλγιο, οι δημοτικές αρχές της ολλανδικής πόλης αποφάσισαν να επιτρέπουν την είσοδο στα coffee shops μόνον στους ολλανδούς κατοίκους.
Περίπου 4.000 τουρίστες, ημερησίως, εισέρχονται στο Μάαστριχτ, ενώ σχεδόν το 70% των πελατών των coffee shops είναι από το εξωτερικό.
Όπως ήταν φυσικό οι αντιδράσεις για την εξέλιξη, αυτή, ήταν πολλές καθώς η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι μία τέτοια απαγόρευση παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών εντός των συνόρων της Ευρώπης. 
Το ευρωπαϊκό δικαστήριο, πάλι, απεφάνθη ότι τα ναρκωτικά δεν εντάσσονται στην κατηγορία των αγαθών, καθώς είναι παράνομα, πλην των περιπτώσεων που αφορούν ιατρική ή επιστημονική χρήση.
Στο πλαίσιο αυτό το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατέληξε ότι οι δημοτικές αρχές του Μάαστριχτ δικαίως ανησυχούν για τις επιπτώσεις του τουρισμού ναρκωτικών στη ασφάλεια και την τάξη της πόλης.
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου