Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Αρχίζει το «ματς» των πορισμάτων στον ΕΟΤ


Από εδώ το πόρισμα, από εκεί η μία ΕΔΕ, πιο πέρα το άλλο πόρισμα και η άλλη ΕΔΕ. Μία ιδιότυπη «κολοκυθιά» έχει αρχίσει να στήνεται γύρω από την ολοκλήρωση ή τη συνέχεια των ελέγχων στον ΕΟΤ και κάθε εμπλεκόμενη πλευρά έχει τις δικές της σκοπιμότητες και επιδιώξεις.

Από τις επόμενες μέρες θα διαβάσετε και θα ακούσετε πολλά και διάφορα για το θέμα αυτό και από διαφορετικές γωνίες. Εμείς, βάσει των πληροφοριών μας, πιστεύουμε ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα καθώς η πραγματικότητα των διοικητικών μηχανισμών του ελληνικού τουρισμού, όπως τη ζούμε εκ των έσω χρόνια τώρα, έχει πολλές «αναγνώσεις».
Επί της ουσίας, κρατείστε προς το παρόν δύο τινά: πρώτον, ότι το κύριο Πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης επισήμως παραδίδεται μάλλον αύριο και δεύτερον, ότι η πρώτη ΕΔΕ (για τις Δημόσιες Σχέσεις) που σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε, παραπέμπει στελέχη του ΕΟΤ στο Πειθαρχικό.
Για δύο κυρίες, πάντως, τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο σοβαρά και είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρξει εισαγγελική συνέχεια.
Προς το παρόν και εν όψει των διαρροών που έρχονται οσονούπω στα γνωστά media, το «γαϊτανάκι» έχει ως εξής:
Υπάρχει μία πλευρά εκείνων που θέλουν απαραιτήτως «πολιτικό αίμα»! Καλλιεργούν (μήνες τώρα) κλίμα «σκανδάλων» και σπεύδουν να φωτογραφίσουν πρώην υπουργούς και πολιτικούς, επιρρίπτοντας εκ των προτέρων «ευθύνες» και προβλέποντας εισαγγελείς και καταδίκες. Είναι κυρίως προσπάθεια για εντυπώσεις και εντυπωσιασμούς η οποία όμως θα ενταθεί καθώς το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει δεχθεί σοβαρά «αυτογκόλ» στον τομέα του Τουρισμού και χρειάζεται επειγόντως αντιπερισπασμούς.
Υπάρχει και μία άλλη πλευρά, η οποία περιμένει τα ευρήματα προκειμένου να ξεκαθαρίσει «η ήρα από το στάρι». Θεωρεί ότι παρά την προσπάθεια εντυπώσεων από την πρώτη πλευρά, θα φανεί τελικά ότι αλλού υπήρχε το «πρόβλημα» και αλλού κατευθύνονται τα πυρά τους τελευταίους μήνες. Εδώ τα δάκτυλα δείχνουν ξεκάθαρα προς την τελευταία φάση διακυβέρνησης της Ν.Δ….
Υπάρχει και μία τρίτη πλευρά, η οποία προσπαθεί να επιβάλλει πρόσωπα και καταστάσεις κυρίως εντός των μηχανισμών του ΕΟΤ και του υπουργείου, διώκοντας και παρεμποδίζοντας άλλα πρόσωπα και πράγματα. Είναι αυτή η πλευρά που επιχείρησε και ακόμα προσπαθεί, να εκμεταλλευτεί το κλίμα που δημιουργείται με τις ΕΔΕ και τα πορίσματα σε σχέση με τις κρίσεις των διευθυντικών στελεχών. Οι οποίες, παρεμπιπτόντως, μόλις άρχισαν και με διαδικασίες επείγοντος μαθαίνουμε!
Τέλος υπάρχει και η πλευρά των «θιγόμενων». Και εδώ υπάρχει το μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και το μεγάλο παρασκήνιο, με το οποίο θα ασχοληθούμε κάποια άλλη στιγμή…

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου