Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Θυμηθήκαμε! (Πιέζουν για λύσεις τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια...)

Έξαρση παρουσιάζει το φαινόμενο λειτουργίας παράνομων ενοικιαζόμενων δωματίων τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, γεγονός που συνιστά τεράστια φοροδιαφυγή. Το θέμα ετέθη χθες στην τουριστική ηγεσία κατά τη διάρκεια σύσκεψης… 


από το Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδας που εκπροσωπεί 28.000 επιχειρήσεις με δυναμικότητα 210.000 δωματίων, 450.000 κλινών ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπισή του.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάσθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την χορήγηση νέων αδειών λειτουργίας με την παροχή του ειδικού σήματος βάση κατηγορίας εφόσον πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές που θα προκύψουν από την αρμόδια Ομάδα Εργασίας.
Επίσης, τέθηκε το θέμα της συντόμευσης των διαδικασιών της αρμόδιας Ομάδας Εργασίας για την κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια προδιαγραφών. O γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας K. Mπρεντάνος τόνισε ότι από τις 28.000 επιχειρήσεων των καταλυμάτων που λειτουργούν νόμιμα ποσοστό 30% θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία των 4 αστέρων, ποσοστό 45% στην κατηγορία των 2 και 3 αστέρων, ποσοστό 10% στην κατηγορία του 1αστέρος ενώ ποσοστό 15% χρήζουν άμεσης παρέμβασης αναβάθμισης.
Αν αρχίσατε να… ψάχνεστε, πρόκειται για σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1998 -σαν να ήταν χθες -μεταξύ της αρμόδιας τότε για τον τουρισμό υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου και του διοικητικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας όπως θυμάται ο shark.
Τα προβλήματα λίγο-πολύ παραμένουν ίδια και σήμερα, 12 χρόνια αργότερα, με τη διαφορά ότι ο κ. Μπρεντάνος σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου της Συνομοσπονδίας και ότι αντί για "αστέρια" στα ενοικιαζόμενα, μιλάμε για "κλειδιά"!
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου