Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

«Πήγαμε δεκαετίες πίσω»!


Δραματικές είναι οι στιγμές που ζει ο ελληνικός τουρισμός. «Πήγαμε, με τη μία, δεκαετίες πίσω», όπως λένε και ξαναλένε οι παλαιότεροι στον χώρο, σχολιάζοντας τις εικόνες και τις καταστάσεις που βιώνουν αυτές τις μέρες… 

…ξένοι και έλληνες επισκέπτες σε αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους και τουριστικές περιοχές και φοβούμενοι νέο κύμα ακυρώσεων.
Η ζημιά που έχει προκληθεί αυτήν την περίοδο στην εικόνα και στο προϊόν του τουρισμού μας είναι πραγματικά μεγάλη και αποτελεί κοινή εκτίμηση της πλειονότητας των τουριστικών παραγόντων ότι θα πάρει πολλά χρόνια και θα απαιτηθεί τεράστια προσπάθεια προκειμένου να επιδιορθωθεί.
Επιπρόσθετα, μεγάλη ανησυχία προκαλούν πληροφορίες που καταφθάνουν από πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται νέο κύμα ακυρώσεων αλλά και ανάσχεση της ζήτησης που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής.
Η ανησυχία αυτή δε, αφορά πλέον και στους τουρίστες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν οδικώς, κυρίως από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, λόγω των προβλημάτων με την τροφοδοσία καυσίμων.
Μέσα σε αυτό το πρωτοφανές κλίμα, ο τουριστικός κόσμος αισθάνεται ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στο κράτος ούτε και να περιμένει τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του τομέα. Χειρισμός των φλεγόντων ζητημάτων του τουρισμού και αντιμετώπισή τους δια της πολιτικής και ουσιαστικής ανυπαρξίας δεν γίνεται…
Αρμόδιοι και συναρμόδιοι, δυστυχώς, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Και το πρόβλημα είναι ότι εδώ παίζεται το μέλλον επιχειρήσεων ολόκληρων και χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Η τουριστική αγορά, πριν ακόμα καν μπει στην κορύφωση της περιόδου αιχμής, αγωνιά για το κλείσιμό της, το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.
Για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση και ένταση ύστερα από πάρα πολλά χρόνια…

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου