Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Πιέσεις σε στελέχη του ΕΟΤ για παραιτήσεις!

Με την πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και Ν.Δ. να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από χθες για την υπόθεση του ΕΟΤ, η ηγεσία του υπουργείου, όμως, δημιουργεί νέο μείζον θέμα, στρεφόμενη εναντίον στελεχών του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, διευθυντικά στελέχη καθώς και υπάλληλοι του ΕΟΤ, οι υπηρεσίες των οποίων αναφέρονται στο Πόρισμα, πιέζονται να παραιτηθούν, «προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία» και εν όψει της παραπομπής τους στο Πειθαρχικό!
Αν αληθεύει δε ότι οι πιέσεις αυτές ασκούνται κατόπιν ρητών εντολών του Π. Γερουλάνου, τότε έχουμε τη πολιτική ηγεσία να ζητάει ανεπίσημα και προφορικά από υπαλλήλους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση ή αιτιολογία και χωρίς καν να τους έχει κοινοποιηθεί το Πόρισμα ή όσα τους προσάπτονται!
Πρόκειται για μία πρωτοφανή ενέργεια, η οποία δημιουργεί πολλά ερωτήματα αλλά πρόκειται να πυροδοτήσει και σειρά αντιδράσεων και άλλων εξελίξεων. Είναι βέβαιο ότι τα θιγόμενα στελέχη δεν πρόκειται να δεχθούν παθητικά αυτήν την τακτική και θα κινηθούν νομικά εναντίον κάθε ενέργειας που θεωρούν ότι τους αδικεί και παραβιάζει τα δικαιώματά τους.
Θα ανοίξει δηλαδή ένας νέο κύκλος νομικών διαδικασιών και αντιπαραθέσεων μεταξύ υπαλλήλων και Διοίκησης που κανείς δεν γνωρίζει πότε και πως θα κλείσει.
Αναμένουμε τη συνέχεια…

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου