Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Με αποχώρηση απειλεί η Ryanair

Με απόσυρση των αεροπλάνων της από τη Γερμανία, στην περίπτωση που ισχύσει η επιπλέον φορολόγηση στα αεροπορικά ταξίδια, απειλεί η Ryanair.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής, Μίκαελ Ο Λίρι, η νέα επιβάρυνση θα οδηγήσει μοιραία στην απόσυρση των αεροπλάνων της από τα αεροδρόμια της Βρέμης, του Hahn και του Weeze και στην επιλογή άλλων χωρών όπως η Ισπανία ή η Ολλανδία.
Επιπλέον η εταιρία τονίζει ότι θα αναγκασθεί να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για πτήσεις σε άλλους γερμανικούς προορισμούς.
Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να επιβάλει φόρο σε όλους τους επιβάτες που πετούν από τα αεροδρόμια της χώρας έως το 2012, στο πλαίσιο μέτρων για την αύξηση των κρατικών εσόδων, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τις αεροπορικές εταιρίες - ιδίως τις χαμηλού κόστους - όσο και από εκπροσώπους της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας και τουριστικής αγοράς.
Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων η κίνηση, αυτή, αναμένεται να αυξήσει την τιμή του εισιτηρίου κατά 12 ευρώ με 25 ευρώ, επηρεάζοντας κυρίως τα ταξίδια εντός της Ευρώπης.
Η ιστορία, πάντως, έχει αποδείξει πως οι χώρες που αύξησαν τη φορολογία στα αεροπορικά ταξίδια, είδαν απώλειες στη κίνηση, μείωση στις θέσεις εργασίας και υποχώρηση στα τουριστικά έσοδα.

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου