Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

"Των (τουριστικών) οικιών ημών εμπιπραμένων"... υμείς άδετε!

Αύγουστος έφθασε αισίως, αλλά οι οιωνοί για τον ελληνικό τουρισμό κάθε άλλο παρά αίσιοι είναι. Η κορύφωση της περιόδου βρίσκει τον τομέα με όλα τα μέτωπα ανοικτά και το χειρότερο, με περισσότερες εκκρεμότητες τουριστικής πολιτικής… 

…από ότι πριν από έναν χρόνο ή ακόμα και πριν από λίγους μήνες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στους δέκα μήνες της κυβέρνησης, δεν έχει υπάρξει ούτε μία ουσιαστική παρέμβαση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας, ενώ η πλειονότητα των τουριστικών παραγόντων, κάνει λόγο για «πολιτική ανυπαρξία» καταλογίζει έλλειψη ενδιαφέροντος αλλά και ερασιτεχνικούς χειρισμούς και αποσπασματικές ενέργειες.
Κορυφαία παραδείγματα αυτής της «αφ’ υψηλού» διοίκησης του τομέα, είναι, αφενός μεν το γεγονός ότι η χώρα μας αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά αφερέγγυα και αναξιόπιστη καθώς σχεδόν δύο μήνες τώρα δεν έχει υλοποιηθεί η σε διεθνές ακροατήριο δέσμευση του Π. Γερουλάνου περί αποζημιώσεων των τουριστών σε περιπτώσεις εγκλωβισμού τους λόγω απεργιών και άλλων παραγόντων, αφετέρου δε, δεν έχουν προχωρήσει καν «έτοιμα» νομοσχέδια, όπως αυτό για το νέο διοικητικό σχήμα του ΕΟΤ , την ΕΤΑ κ.α..
Ειδικά ως προς το πρώτο, το πρόβλημα με τα καύσιμα είναι η τέταρτη κατά σειρά περίπτωση απεργιακής κινητοποίησης που δημιούργησε προβλήματα σε χιλιάδες τουρίστες, ωθώντας πολλά ξένα τουριστικά γραφεία και χιλιάδες τουρίστες να αναζητούν κάποια άκρη σχετικά με τις αποζημιώσεις που τους έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση.
Σε αυτά τα ζηήματα, μπορεί κανείς να προσθέσει παρεμβάσεις μείζονος σημασίας όπως το Ειδικό Χωροταξικό, το πρόβλημα των διαδοχικών αυξήσεων του ΦΠΑ, τη διαφήμιση και προβολή του τουρισμού, τα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ, τα; συνεχιζόμενα – σε πείσμα των εξαγγελιών – προβλήματα στις χορηγήσεις visa και ων ουκ εστι αριθμός.
Ουσιαστικά, όλη η ατζέντα θεμάτων του τομέα παραμένει ανοικτή ή κλείνει εις βάρος των συμφερόντων του Τουρισμού.
Αυτά για αρχή…

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου