Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Μεγάλα σχέδια για την Αφρική κάνει η Lufthansa (ανάγνωσμα Σαββατοκύριακου)

Με την προσοχή στραμμένη στην Αφρική βρίσκεται σταθερά, τον τελευταίο χρόνο, η γερμανική Lufthansa, προκειμένου να τοποθετηθεί στρατηγικά σε μία αεροπορική αγορά, που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως πολλά υποσχόμενη.

Αν και με βάση τα στοιχεία δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου, εντούτοις οι ταχύτατοι ρυθμοί ανάπτυξης των οικονομιών αρκετών χωρών της «μαύρης ηπείρου» αλλά και η σημαντική βελτίωση σε υποδομές, όπως οι σιδηρόδρομοι και οι αυτοκινητόδρομοι, δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για την ερχόμενη δεκαετία.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), για το 2008, οι αφρικανικές αερογραμμές μετέφεραν σχεδόν 38 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ για φέτος προβλέπει πως τα κέρδη των αφρικανικών αεροπορικών εταιριών θα διαμορφωθούν στα 200 εκατομμύρια δολ ΗΠΑ..
Η Boeing από την πλευρά της εκτιμά ότι η επιβατική κίνηση εντός της Αφρικής θα εμφανίσει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 6,4%.
Στο πλαίσιο αυτό η Lufthansa προωθεί επιθετική στρατηγική διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της στην περιοχή με στόχο, κατ΄αρχήν, να προσελκύσει τους επιβάτες που παραδοσιακά προτιμούν την Air France για τα ταξίδια τους στην αφρικανικές χώρες.
Μολονότι η εταιρία συνδέει την Αφρική και τη Γερμανία ήδη από το 1956, εντούτοις το ενδιαφέρον της ενισχύθηκε ιδιαίτερα μετά την εξαγορά της Swiss και, πέρσι, της Brussels Airlines.
Για το χειμώνα 2009/2010 η Lufhtansa πρότεινε περισσότερες από 200 πτήσεις σε 31 προορισμούς, ενώ από τις 5 Ιουλίου η Brussels πρόσθεσε 4 ακόμα από Βρυξέλλες προς Άκρα, Κοτόνου, Λόμε και Γουαγκαντούγκου.
Νέα εταιρεία;
Στην ανατολική Αφρική η Lufthansa συνεργάζεται στενά με την Ethiopian Airlines σε προορισμούς όπως η Ρουάντα, η Ουγκάντα, η Κένυα και η Τανζανία. Όμως η γερμανική εταιρία επιθυμεί να διαδραματίσει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην Αφρική με την ίδρυση ενός νέου αερομεταφορέα. Σύμφωνα με πηγές η επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω της Brussels Airlines. Ο αερομεταφορέας θα εδρεύει στη Δημοκρατία του Κογκό με την ονομασία «Korongo» και πιθανότατα θα ξεκινήσει τις πτήσεις στις αρχές του 2011.

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου