Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Οι… παρανοήσαντες φταίνε! (και για το "ύπτιο";)


Μόλις προ ολίγου ήρθε δήλωση από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Νικητιάδη στη Βουλή, που γνωστοποιεί ότι υπήρξε «παρανόηση» σε σχέση με τις δηλώσεις του για το all inclusive και μεταξύ άλλων πολιτικών «κλαυθμών και οδυρμών» περί…

...προγράμματος ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν κατανοήσαμε ακριβώς και άλλα τινά, τονίζει:
«Επί της ουσίας η πρόταση μου είναι πάρα πολύ σαφής και αυτήν συζήτησα και με την κυρία Κατσέλη. Ο Αναπτυξιακός νόμος θα θεσπίσει διάφορα κριτήρια για την επιδότηση, είτε νέων ξενοδοχειακών μονάδων είτε ανακαίνιση των υφισταμένων. Τα κριτήρια αφορούν κυρίως την πράσινη ενέργεια την καινοτομία κλπ.
Αν κάποιος επενδυτής συμφωνήσει να μην συμπεριλάβει στις προσφερόμενες υπηρεσίες του το σύστημα all inclusive για 5 χρόνια τότε θα πριμοδοτείται με 3% επιπλέον μόρια. Διευκρινίζω και τονίζω πως πρόκειται για εντελώς προαιρετική δυνατότητα που είναι στην ευχέρεια του επενδυτή να την επιλέξει ή όχι και δεν έχει τίποτα να κάνει με τις ήδη υπάρχουσες μονάδες οι οποίες ουδόλως θα επηρεάζονται. Καμιά απαγόρευση δεν υπονόησα ποτέ».
Την Παρασκευή στο Δελτίο Τύπου υπό τον τίτλο «Ο περιορισμός του all inclusive στα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται στις προτάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο», διαβάζαμε:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης σε επιστολή που έστειλε σήμερα με τις προτάσεις προς την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρξει περιορισμός στη λειτουργία του συστήματος «all inclusive» και σημειώνει ότι τα κριτήρια του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα.
Ειδικότερα στις προτάσεις, σημειώνεται η δέσμευση με υπεύθυνη δήλωση του επενδυτή, ότι για τουλάχιστον 5 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, η ξενοδοχειακή μονάδα 4* ή 5 * δεν θα λειτουργεί με το σύστημα «all inclusive», ούτε θα συνεργάζεται με τουριστικά γραφεία που προωθούν παρόμοια προϊόντα Τουρισμού. Η λειτουργία κατά τη διάρκεια της πενταετίας, θα ελέγχεται με τους περιοδικούς ελέγχους του ΥΠΟΙΑΝ που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος και σε περίπτωση μη τήρησης ο επενδυτής θα υποχρεούται να επιστρέφει το 30% της επιδότησης».

Προφανώς και δεν υπήρξε παρανόηση αλλά μήπως είναι έκδηλο ότι υπάρχει κάποια… «παράνοια» στην όλη υπόθεση και στην εξέλιξή της και στον τρόπο που επιχειρεί να ανασκευάσει, τρεις μέρες αργότερα, τα όσα προκάλεσε ο υφυπουργός;
Διότι εκεί οδηγούμαστε με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε...  

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου