Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ο συμβολισμός είναι απεριόριστος...

Επειδή γνωρίζουμε ότι αρκετοί από εσάς, τελευταία, έχετε μία κάποια έγνοια για τη δραστηριότητα της πολιτικής ηγεσίας του τομέα Τουρισμού, σας ενημερώνουμε αρμοδίως ότι το Σαββατοκύριακο, υπήρξε…


…έντονη και εξόχως εποικοδομητική (η δραστηριότητα) αλλά κυρίως για τον τομέα… Πολιτισμού.
Ο κ. Γερουλάνος επισκέφθηκε τη Θάσο όπου εγκαινίασε το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Εξήγγειλε μάλιστα ότι «στους επόμενους 6-12 μήνες θα εγκαινιάσουμε περισσότερα από 20 μουσεία σε όλη την Ελλάδα» και τόνισε μάλιστα ότι «αν θα πετύχουν το στόχο τους εξαρτάται από εσάς και από κανέναν άλλο. Εξαρτάται από την τοπική κοινωνία».
Μας ανακοίνωσε δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς, ότι έννοιες, διαδικασίες και μέθοδοι, όπως marketing Μουσείων, οργανωμένη προβολή Μουσείων, διαχείριση επισκεπτών και πολιτική πωλήσεων Μουσείων κ.α. δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί στην Ελλάδα του 2010.
Από την άλλη πλευρά (του Αιγαίου), στην Πάτμο, ο κ. Νικητιάδης παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων τριών αναπαλαιωμένων παραδοσιακών αλευρόμυλων.
«Ο συμβολισμός της επαναλειτουργίας των αλευρόμυλων της Πάτμου είναι απεριόριστος για το λαό μας. Από το σιτάρι, με τους αλευρόμυλους, φτιάχνουμε το αλεύρι που εν συνεχεία μας έδωσε ψωμί να φάμε, σε χρόνια δύσκολα για την πατρίδα μας. Στο επίπεδο των συμβολισμών το ψωμί αποτελεί το ένα από τα δύο βασικά συστατικά της Θείας Κοινωνίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός.
Είναι σαφές ότι ενώ ο συμβολισμός της λειτουργίας των αλευρόμυλων είναι απεριόριστος, ο αντίστοιχος για το «ψωμί» του τουρισμού είναι μάλλον… απροσδιόριστος.
Ή μήπως, τελικά, όλα είναι εντελώς ξεκάθαρα μπροστά μας;
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου