Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τριετής «εργασιακή ειρήνη» στα ξενοδοχεία


Εργασιακή ειρήνη για τρία χρόνια και αλληλοκατανόηση σε ειλικρινείς βάσεις πέτυχε ο ξενοδοχειακός κλάδος με την υπογραφή, χθες, της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Εν μέσω κρίσης...  

...και μάλιστα της χειρότερης ίσως που βιώνει τις τελευταίες δεκαετίες η ελληνική Ξενοδοχία, ΠΟΞ και ΠΟΕΕ-ΥΤΑ κατέληξαν σε συμφωνία που προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το τρέχον έτος, αύξηση 1% για το 2011 (από 01/01) και αύξηση 1% για το 2012 (από 01/01).
Όπως σχολίαζαν ξενοδοχειακοί παράγοντες, τόσο οι ξενοδόχοι όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτά, έχουν πλήρη συνείδηση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται αυτή την περίοδο οι περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιδεικνύουν ένα πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης που δεν απαντάται εύκολα σε άλλους κλάδους.
Οι δύο πλευρές πορεύονται πλέον με την κοινή ελπίδα ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία θα βγουν από την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και το σημαντικότερο, με όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.
Τα σχετικά ποσοστά των αυξήσεων εκτιμάται ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα με το Μνημόνιο και δεν τα αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την κυβέρνηση, τις διαιτησίες και τις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου