Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Προχωρούν σε μηνύσεις οι Ξενοδόχοι

Όπως ήταν αναμενόμενο αλλά και όπως έδειχναν όλες οι εξελίξεις, οι ξενοδόχοι αναγκάσθηκαν να κινηθούν δυναμικά για την προάσπιση των συμφερόντων τους. 
Ή μάλλον, για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους...



Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, όχι απλώς έδωσαν «χαριστική βολή» στους ξενοδόχους και στις τουριστικές επιχειρήσεις των προορισμών που βασίζονται στο τουρισμό της χειμερινής περιόδου, αλλά φέτος, λόγω της ημερολογιακής ιδιαιτερότητας να γιορτάζονται αρκετά πιο νωρίς από άλλες χρονιές οι απόκριες και το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, κυριολεκτικά «πνίγουν» κάθε προσδοκία προσέλκυσης επισκεπτών σχεδόν στο σύνολο των ηπειρωτικών περιοχών της χώρας.
Σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, «λαμβάνοντας υπόψιν τις επιστολές διαμαρτυρίας των μελών της και τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλείστες όσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών, προχώρησε σήμερα, 01-02-2010, στην υποβολή ενώπιον του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου».
Συνολικά οκτώ μηνυτήριες αναφορές έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα από ξενοδόχους (Ομοσπονδία και Ενώσεις) σε ισάριθμες Εισαγγελίες της χώρας.
Σήμερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Καστοριάς ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων της περιοχής Ιορδάνης Μιχαηλίδης υποστηρίζοντας ότι τα μπλόκα των αγροτών οδήγησαν σε σωρεία ακυρώσεων κρατήσεων στα ξενοδοχεία του Νομού.
Τον κύκλο των μηνύσεων είχε ανοίξει ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης (εδώ ήμασταν) ο οποίος κατέθεσε μηνυτήριες αναφορές αρχικά στην Εισαγγελία Βόλου και στη συνέχεια στις Εισαγγελίες με ευθύνη τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Λάρισα, τη Πιερία και τη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει στην μήνυση μόνο κατά τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα των κινητοποιήσεων σημειώθηκαν ακυρώσεις σε ποσοστό 70% επί των υπαρχουσών κρατήσεων σε ξενοδοχεία της περιοχής, ιδίως χειμερινών προορισμών όπως είναι πολλά χωριά του Πηλίου. H οικονομική ζημία τις δύο πρώτες εβδομάδες των κινητοποιήσεων υπολογίζεται από την Ένωση για μερίδα ξενοδοχείων της περιοχής σε 500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου