Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Η μεγαλύτερη απεργία στην Lufthansa


Τεράστια προβλήματα και 25 εκατ. ευρώ απώλειες εσόδων ημερησίως προκαλεί η απεργία ων πιλότων της Lufthansa…

Τετραήμερη απεργία ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι 4.000 πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Lufthansa, που διαμαρτύρονται για τους χαμηλούς μισθούς τους και την έλλειψη ασφάλειας στις θέσεις εργασίας.
Η εταιρία ανακοίνωσε την ακύρωση περίπου 3.000 πτήσεων, 800 ημερησίως, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα κομβικά αεροδρόμια της Φραγκφούρτης, του Ντίσελντορφ, του Μονάχου και του Αμβούργου.
Οι επιβάτες των πτήσεων που ακυρώνονται προωθούνται προς θυγατρικές ή τρίτες αεροπορικές εταιρίες, ενώ οι επιβάτες εσωτερικών πτήσεων προς το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Σύμφωνα με την εταιρία η απεργία, που είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην ιστορία του αερομεταφορέα, θα στοιχίσει περίπου 25 εκατ. ευρώ ημερησίως. Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Πήτερ Ραμσάουερ προειδοποίησε ότι η τετραήμερη απεργία θα πλήξει την οικονομία της χώρας, αλλά και τη φήμη της εταιρείας.

1 σχόλιο:

  1. Η απεργία ανεστάλη ύστερα από έκτακτη συνάντηση μεταξύ πιλότων και εταιρείας, χθες τα μεσάνυκτα. Η απόφαση των πιλότων αναφέρει ότι η αναστολή θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου.
    Δύο μέρες, δηλαδή, πριν την έναρξη της ITB 2010 στο Βερολίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή