Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Οι Βρετανοί θεωρούν ότι η Ισπανία έγινε πολύ… «βρετανική»!


Είναι πολύ χρήσιμο να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά πως αντιλαμβάνονται και προσλαμβάνουν οι επισκέπτες την εικόνα ενός προορισμού σε σχέση με την εικόνα που ο προορισμός επιλέγει να προβάλλει… 

Τη γοητεία του εξωτικού προορισμού, τουλάχιστον για τους άγγλους τουρίστες, έχει απολέσει η Ισπανία, την οποία σε πρόσφατη δημοσκόπηση χαρακτήρισαν… πολύ “βρετανική”!
Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το online ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunshine.co.uk, διαπιστώνεται ότι σημαντικό έδαφος στις προτιμήσεις των βρετανών τουριστών κερδίζουν οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος, ενώ σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι Τουρκία, Πορτογαλία και Ελλάδα (πάλι καλά…).
Τα σχόλια των ερωτηθέντων για την Ισπανία, σύμφωνα με το πρακτορείο, επικεντρώθηκαν κυρίως στο γεγονός πως η χώρα έχει πολλούς βρετανούς κατοίκους και πολλά βρετανικά μπαρ και ως εκ τούτου δεν προσφέρει την απαραίτητη αλλαγή σκηνικού για τους άγγλους τουρίστες. Όπως επισήμανε σε σχετικές δηλώσεις του ο συνιδρυτής της Sunshine.co.uk,, Chris Brown, οι λόγοι για τους οποίους κάποιος δεν επιλέγει ή επιλέγει έναν προορισμό μπορεί να είναι αστείοι και σε ορισμένες περιπτώσεις παράλογοι.
Το γεγονός πως δύο άνθρωποι απάντησαν στο σχετικό ερωτηματολόγιο της εταιρίας ότι δεν πρόκειται να επισκεφθούν την Τυνησία διότι… φοβούνται τις καμήλες (!) και ενός ζεύγους που ήθελα να αποφύγει τα Κανάρια Νησιά γιατί φοβάται… τα πουλιά (!), απλώς επιβεβαιώνει τη διαφορετική προσέγγιση των καταναλωτών απέναντι στο τουριστικό προϊόν διαφόρων προορισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου