Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

John Kent Institute in Tourism

Διεθνής τουρισμός, Βρετανική Ακαδημαϊκή Κοινότητα και ελληνικό επιχειρηματικό «δαιμόνιο». Ό,τι καλύτερο, δηλαδή, για το ξεκίνημα μιας νέας ιδιαίτερα σημαντικής προσπάθειας στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης...


... καθώς αυτά ακριβώς συνδυάζονται στο Ίδρυμα Τουριστικών Ερευνών John Kent, το οποίο ίδρυσε το Πανεπιστήμιο του Bournmouth σε συνεργασία με τον τουριστικό επιχειρηματία Γιάννη Kent, ιδρυτή της youtravel.com και της Aquis Hotels and Resorts.
Ομοίως, η τελετή για την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας του «John Kent Institute in Tourism», την περασμένη Πέμπτη στο Λονδίνο, συνδύαζε ποικίλα μοναδικά χαρακτηριστικά: έναν από πιο trendy χώρους της πόλης - το φημισμένο «Sketch», ολίγο βρετανικό πρωτόκολλο αλλά πολύ βρετανική ατμόσφαιρα και χιούμορ, σημαντικές προσωπικότητες από το διεθνές τουριστικό και επιχειρηματικό προσκήνιο, όπως ο εκ των ιδρυτών της lastminute.com, Brent Hoberman, αναλόγως σημαντικές αλλά περισσότερο θορυβώδεις και ενθουσιώδεις, ελληνικές παρουσίες και... μπόλικη σαμπάνια. 
Και μερικές στιγμές συγκίνησης του Γιάννη Kent, ο οποίος είδε ένα ακόμα από τα οράματα του να γίνεται πραγματικότητα, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και εντός ενός εκ των δυναμικότερα αναπτυσσόμενων Πανεπιστημίων της Βρετανίας, ιδίως στα τουριστικά του τμήματα.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό δείπνο στο κοσμοπολίτικο αλλά και δυσπρόσιτο για όσους δεν είναι μέλη του, «George».
To ινστιτούτο, το οποίο παρουσίασε με μεγάλη ικανοποίηση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Paul Curran θα υποστηρίξει οικονομικά ικανό αριθμό διδακτορικών σπουδών, αρχής γενομένης από έντεκα υποτροφίες για τα επόμενα τρία χρόνια. 
Ήδη, το Πανεπιστήμιο του Bournmouth ανακοίνωσε ότι δέχεται υποψηφιότητες ενώ τα θέματα που προσφέρονται στους υποψηφίους δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου, ( www.bournemouth.ac.uk./johnkent ) η δημιουργία της οποίας ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής.
Οι πρώτες τέσσερις υποτροφίες θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Φθινόπωρο.

1 σχόλιο:

  1. Είναι πάντα μεγάλη χαρά, αλλά και πρόκληση να συνεργάζομαι με τον Γιάννη Κέντ. Η συνεργασία αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία ώστε το Πανεπιστήμιο μας και ειδικότερα η Σχολή μας να επωφεληθεί από το όραμα, την καινοτομία, και το επιχειρηματικό δίκτυο του Γιάννη Κέντ, ώστε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη σημαντικότητα αλλά και τις επιπτώσεις των ερευνητικών μας δραστηριοτήτων. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες στους κλάδους του Τουρισμού και της Φιλοξενίας και να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά με τον κ. Κεντ στο εγγύς μέλλον

    Καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης
    Διευθυντής JKIT
    Bournemouth University

    ΑπάντησηΔιαγραφή