Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Προχωρεί η σύσταση της Γενικής Γραμματείας

Στον "γύρο" των υπογραφών περνάει τις επόμενες μέρες το Π.Δ. για τη σύσταση της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού. 
Δεκτό έγινε στο σύνολό του, πλην ορισμένων τυπικών παρατηρήσεων, από το Ε Τμήμα του ΣτΕ το Π.Δ. για τη Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (σας τα είχαμε πει και εδώ ).
Το Π.Δ. θα σταλεί  προς τους αρμόδιους υπουργούς και στη συνέχεια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ, ούτως ώστε, τέσσερις μήνες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης, να συγκροτηθεί επιτέλους ο εκτελεστικός βραχίωνας του τομέα Τουρισμού στο όλο σύστημα Πολιτισμού-Τουρισμού.
Αυτό σημαίνει βεβαίως ότι θα διορισθεί τυπικά και ουσιαστικά και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος - για όσους δεν το είχατε προσέξει, δεν είχε διορισθεί ακόμα ακριβώς...- και θα αναμένει πλέον τις αρμοδιότητές του από την υφυπουργό Αντζελα Γκερέκου.
Από εδώ και πέρα, οι εκτιμήσεις διίστανται. Πολλοί πιστεύουν ότι με τη σύσταση της Γραμματείας και τον προσδιορισμό αρμοδιοτήτων στον γ.γ., θα κινηθεί  αποτελεσματικότερα και εντονότερα στο θεσμικό μέρος του τομέα της η κα Γκερέκου, η οποία όλο αυτό το διάστημα αισθανόταν μάλλον "εγκλωβισμένη" στη θέση της ως προς τις δυνατότητες υλοποίησης πρωτοβουλιών και ποικίλων δράσεων.
Αλλοι, όμως, από την άλλη πλευρά, εκτιμούν ότι δεν θα έχουμε και τόσο ομαλές εξελίξεις, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ακριβώς "ταύτιση απόψεων" μεταξύ της υφυπουργού και του γ.γ. και επομένως, ανάλογα με τις αρμοδιότητες που θα του δοθούν, θα κριθεί και η πολιτική "χημεία" του σχήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου