Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

IATA: Annus Horribilis για την αεροπορική κίνηση το 2009


Τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της αεροπορικής βιομηχανίας, σημείωσε η ζήτηση το 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Αεροπορικών Εταιριών, (ΙΑΤΑ).

Η επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 3,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ o συντελεστής πληρότητας διαμορφώθηκε στο 75,6% Το αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε παρά τη βελτίωση της κίνησης κατά 4,5%, σε ετήσια βάση, τον μήνα Δεκέμβριο, με το συντελεστή πληρότητας να φθάνει το 77,6%. Η διεθνής μεταφορική ικανότητα υποχώρησε κατά 0,7% τον Δεκέμβριο, ενώ η ικανότητα μεταφοράς φορτίου ενισχύθηκε κατά 0,6% συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2008.
Την υψηλότερη άνοδο σημείωσε η επιβατική κίνηση των αερομεταφορέων στη Μέση Ανατολή, κατά 19,1% τον Δεκέμβριο και κατά 11,2% το σύνολο του 2009. Η κίνηση στις αεροπορικές εταιρίες της Λατινικής Αμερικής κατέγραψε άνοσο της τάξης του 7,1% τον Δεκέμβριο και 0,3% για το σύνολο του 2009.
Οι εταιρίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού βγήκαν κερδισμένες με αύξηση στη κίνηση κατά 8% τον Δεκέμβριο, ενώ αντιθέτως οι αερομεταφορείς σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική είδαν την κίνησή τους να υποχωρεί για τον ίδιο μήνα κατά 1,2% και 0,4% αντιστοίχως.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου