Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Lobbying υπέρ ελληνικού τουρισμού μέσω SKÅL

 Το σκεπτικό ήταν να συζητηθούν τρόποι αξιοποίησης του διεθνούς δικτύου του SKÅL προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκαν:
- Οι φορείς θα λάβουν το "διευθυνσολόγιο" των 500 περίπου τοπικών διοικήσεων του SKÅL ανά τον κόσμο για την διευκόλυνση των επαφών τους.
- Το SKÅL Αθήνας θα αναλάβει τη διάχυση των μηνυμάτων και ανακοινώσεων των ελληνικών φορέων στο διεθνές δίκτυό του για την καλύτερη ενημέρωση των 25.000 επαγγελματιών του Τουρισμού που είναι μέλη του SKÅL διεθνώς.
- Θα καταβληθεί προσπάθεια μέσω του SKÅL Γερμανίας για την οργάνωση στο Βερολίνο επαφών των εκεί μελών με Έλληνες επαγγελματίες, στο πλαίσιο της ΙΤΒ.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση του κ. Π. Αρκουμανέα, διευθύνοντος συνβούλου της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Αανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (στην οποία ανήκαι και το Athens Convention Bureau) και των κ.κ. Μιχάλη Κωβαίου και Κώστα Καλογιώργου Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής και Διεθνούς Συμβούλου SKÅL αντίστοιχα, για τη διερεύνηση της δυνατότητας προετοιμασίας και υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της οργάνωσης του Παγκόσμιου Συνεδρίου του SKÅL στην Αθήνα το 2012.



Και υπό αυτό το πρίσμα ήταν λίαν ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία του Προέδρου του SKÅL Αθήνας Νότη Μαρτάκη να προσκαλέσει σε συνάντηση "γνωριμίας και εργασίας" εκπροσώπους των κυριότερων τουριστικών φορέων. 

1 σχόλιο:

  1. Υπήρξε μια αποστασιοποίηση, πάντως, από τον ΣΕΤΕ, ο οποίος ενημέρωσε μάλιστα τα μέλη του ότι δεν θα συμμετέχει. Προχώρησε, δηλαδή, σε μια ξεκάθαρη «τοποθέτηση» και όχι σε μια απλή «ενημέρωση», κάτι που προκάλεσε ποικίλα σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή