Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Αλλά στις ΗΠΑ, οι online operators είναι… στα δικαστήρια


Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό όταν ορισμένες Πολιτείες στις ΗΠΑ θεώρησαν ότι οι ταξιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρονικών πωλήσεων... «φοροδιέφευγαν». 



Ωστόσο, οι online ταξιδιωτικές εταιρίες πέτυχαν μία ακόμα νίκη στη μάχη τους ενάντια στις κρατικές και πολιτειακές αρχές των ΗΠΑ σχετικά με την απόδοση αναδρομικών φόρων για τα δωμάτια ξενοδοχείων που έχουν πωλήσει.
Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες απέρριψε τον ισχυρισμό των αρχών της πόλης Αναχάιμ ότι εταιρίες, όπως οι Priceline, Expedia, Travelocity και Orbitz, χρωστούν το ποσό των 21 εκατ. δολαρίων σε καθυστερούμενους φόρους.

Στην πραγματικότητα, η ουσία της αντιπαράθεσης βρίσκεται στο γεγονός πως αφού οι online εταιρίες δεν κατέχουν και δεν διαχειρίζονται ξενοδοχεία, δεν επιβαρύνονται και με τους ανάλογους φόρους. Πρόκειται για την όγδοη τέτοιου είδους υπόθεση που εκδικάζεται στις ΗΠΑ και εξελίσσεται υπέρ των online ταξιδιωτικών εταιριών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Βεβαίως υπάρχει και μία ένατη περίπτωση, στην οποία το Δικαστήριο έκρινε ότι οι online εταιρίες μπορεί να μην κατέχουν ξενοδοχεία, ωστόσο τα ελέγχουν…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου