Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ετοιμάζεται, ξανά, η "απόσυρση ξενοδοχείων"

Αποφασισμένη να ανοίξει αλλά και να διευθετήσει το θέμα των αυθαιρέτων γενικότερα φέρεται η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη. Και, όπως φαίνεται, έχει ειδικά σχέδια για τα ξενοδοχεία...





Άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες πληροφορίες για επικείμενη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιχειρηθεί, νέα προσέγγιση του προβλήματος των πολεδομικών παραβάσεων σε ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύμματα καθώς και γενικότερα, η προώθηση του μέτρου της "απόσυρσης" ξενοδοχειακών κτιρίων. Πρόκειται για μία από τις δύο θεσμικού και διαρθρωτικού χαρακτήρα ρυθμίσεις που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση, για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει εδώ (για την άλλη, περισσότερα συντόμως).
 προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, βέβαια, δεν είναι απολύτως προσδιορισμένες ακόμη, ούτε ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι ρυθμίσεις που σχεδιάζονται για τα ξενοδοχεία, έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Σε πρώτη φάση, πάντως, όπως αποκάλυψε στον "Τύπο της Κυριακής" ο Μιχάλης Μυγιάκης, ετοιμάζεται νομοσχέδιο "περί πράσινου ανταποδοτικού τέλους" το οποίο θα επιβάλλεται σε όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και δεν θα έχει σχέση με τη νομιμοποίησή τους.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Νίκος Αγγελόπουλος, από την άλλη πλευρά, αναφέρει στην Καθημερινή και στον Στάθη Κουσουνή - εδώ - ότι η ρύθμιση για τα ξενοδοχεία θα περιλαμβάνει, "απόσυρση" από την αγορά, απαξιωμένων, παλαιών ή προβληματικών ως προς την πολεοδομική τους ταυτότητα ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, με αλλαγή χρήσης ή και κατεδάφιση. Στις περιπτώσεις δε που θα πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες (π.χ. κατεδάφιση), τότε το κόστος θα καλύπτεται από το "Πράσινο Ταμείο" όπου θα καταλήγει το επίσης "πράσινο" τέλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου