Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

«Ασημένιο» οι κινέζοι στο Βανκούβερ

Στις πίστες και στα παγοδρόμια του Βανκούβερ, η Κίνα δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη παρουσία, αλλά στα καταστήματα της περιοχής, οι κινέζοι «σάρωσαν»! 

Κατά την παρουσία τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Βανκούβερ, οι κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό από οποιαδήποτε άλλη χώρα, την πρώτη κιόλας ημέρα των αγώνων, για την αγορά αναμνηστικών, σύμφωνα με στοιχεία της Visa Canada.
Οι επισκέπτες από την Κίνα και οι αντιπροσωπείες των αθλητών χρησιμοποίησαν τις πιστωτικές τους κάρτες Visa, για ποσό που ανήλθε στα 395.000 δολάρια ΗΠΑ, αριθμός που τους τοποθετεί πίσω από τους αμερικανούς επισκέπτες που κατέκτησαν την κορυφή με ποσό 2,3 εκατ. δολάρια την ίδια ημέρα.
Συνολικά οι τουρίστες από το εξωτερικό δαπάνησαν 16,6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ τις πρώτες τρείς ημέρες των αγώνων, ποσό στο οποίο δεν περιλαμβάνονται οι λογαριασμοί από κάρτες ανταγωνιστριών της Visa. Τη “μερίδα του λέοντος” στις δαπάνες είχαν οι επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.λπ.) ενώ ακολούθησαν οι αγορές και τα εστιατόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου