Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Η μείωση τιμών δεν έφερε επισκέπτες…


Παρά τη δραματική μείωση στις τιμές των δωματίων στα περισσότερα ξενοδοχεία της Ευρώπης, το 2009 αποδείχθηκε επώδυνο για τις επιχειρήσεις...

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της TRI Hospitality Consulting το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν η Πράγα και η Βιέννη, καθώς και στις δύο πόλεις ο αριθμός των επισκεπτών βρέθηκε σε «ελεύθερη πτώση». Αναλυτικότερα η κερδοφορία των ξενοδοχείων της Πράγας υποχώρησε κατά 35%, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ενώ στη Βιέννη η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση στις τιμές των δωματίων, της τάξης του 13%, καταγράφηκε τον Δεκέμβριο.
Το 50% των ευρωπαϊκών πόλεων, που καλύπτει η έρευνα, παρουσίασε μείωση 30% του βασικού δείκτη κερδοφορίας GOPPAR (Gross Operating Profit per Available Room), με εξαίρεση το Λονδίνο, όπου ο δείκτης για το σύνολο της χρονιάς υποχώρησε μόλις κατά 3,4%, συγκριτικά με το 2008, χάρις την πολύ καλή απόδοση του Δεκεμβρίου. Το ενθαρρυντικό είναι πως η πλειοψηφία των πόλεων που περιλαμβάνονται στην έρευνα είδαν βελτίωση στην πληρότητα των ξενοδοχείων τους τον τελευταίο μήνα του 2009. Οι απώλειες, ωστόσο, για το σύνολο της χρονιάς είναι τέτοιες που οι προσπάθειες για ανάκαμψη της κερδοφορίας από το 2010 θα είναι σκληρές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου