Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ανησυχία αλλά και αισιοδοξία στην Τουρκία



Ανησυχίες εκφράζουν τουριστικοί επιχειρηματίες της Τουρκίας, συζητώντας με Έλληνες συναδέλφους τους για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα τους.


Οι μαζικές συλλήψεις εν ενέργεια και απόστρατων στρατιωτικών με υποψίες για τη διενέργεια πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν και το όλο κλίμα που δημιουργήθηκε αυτές τις μέρες εντός της Τουρκίας αλλά και στο εξωτερικό, έχει προκαλέσει αισθήματα ανασφάλειας και προβληματισμό στον τουριστικό κόσμο, που ελπίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εξελίξεις.
Ο τουρκικός τουρισμός εισήλθε με πολύ θετικούς οιωνούς στο 2010. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία τον Ιανουάριο του 2010 ήταν αυξημένος κατά 7,7% (809.974 τουρίστες συνολικά) σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2009, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονται από χώρες, όπως η Γερμανία, το Ιράν, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Συρία, η Ρωσία, η Ελλάδα, το Αζερμπαϊτζάν, η Βρετανία και η Γαλλία.
Θετικά ως προς την αύξηση της τουριστικής κίνησης έδρασε και η άρση της βίζας, κατόπιν διμερών συμφωνιών της Τουρκίας με διάφορες χώρες.
Συνολικά, το 2009 επισκέφθηκαν την Τουρκία 27 εκατομμύρια άτομα και φέτος αναμένεται πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 28 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου