Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Θετικές προβλέψεις από τους «γκουρού» του Π.Ο.Τ.


Ιδιαίτερα θετικές εμφανίζονται οι εκτιμήσεις της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το 2010.
Η ομάδα των 330 ειδικών, παραγόντων και αναλυτών του τουρισμού από όλον τον κόσμο που συνθέτουν ένα «συμβούλιο σοφών» του ΠΟΤ, αξιολογούν τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα τουρισμού και ταξιδιών για το 2010 με «βαθμό» 131, αξιολόγηση πολύ άνω του μέσου όρου (100) και σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη που είχε γίνει για το 2009, με μόλις 71.
Όπως σχολιάζεται στην τελευταία έκδοση του Tourism Barometer, μάλιστα, η αξιολόγηση των προοπτικών του 2010, σχεδόν προσεγγίζει τις αντίστοιχες του 2006 και 2007, δύο ετών από τα καλύτερα όλων των εποχών.
Όπως επισημαίνεται στην τελευταία ολοκληρωμένη έκδοση του World Tourism Barometer (τα βασικά συμπεράσματα τα είχαμε παρουσιάσει εδώ) η παγκόσμια τουριστική αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος μεταξύ 3% και 4%.
Ο ΠΟΤ τονίζει ότι ο παγκόσμιος τουρισμός σημείωσε μικρότερη της αναμενόμενης επιβράδυνση του 4% με 880 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2009, λόγω της ανάπτυξης που κατεγράφη το τέταρτο τρίμηνο, με κινητήριες «δυνάμεις» τις χώρες της Ασίας, του Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής. Με θετικό πρόσημο, όμως, κινήθηκε μόνον η Αφρική καταγράφοντας ένα θεματικό +5% στις αφίξεις.
Αντίθετα η Ευρώπη, η οποία υποδέχεται πάνω από το μισό ποσοστό των τουριστών που διακινείται παγκοσμίως, ήταν αυτή που δέχτηκε το ισχυρότερο πλήγμα το 2009, με μείωση αφίξεων 6% και αναμένεται να είναι αυτή που θα έχει την πιο βραδεία ανάκαμψη.
Η σταθεροποίηση και επιστροφή στην ανάπτυξη για πολλές χώρες έως το τέλος του 2009, βοήθησε τον κλάδο του τουρισμού να σημειώσει επιδόσεις καλύτερες των προσδοκιών στο σύνολο του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου