Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Πτώση εσόδων μεν αλλά όχι στα «κόκκινα»



Απώλειες 107 εκατ. δολαρίων παρουσίασε για το τέταρτο τρίμηνο του 2009 ο Starwood Hotels & Resorts.

Για το σύνολο του έτους, που καταγράφηκε ως το χειρότερο στην ιστορία της διεθνούς τουριστικής αγοράς, ο όμιλος κατόρθωσε να παραμείνει κερδοφόρος, καθώς σημείωσε κέρδη 73 εκατ. δολαρίων. Αν και ο αριθμός είναι μειωμένος κατά 77,8% συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, η διοίκηση του ομίλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για ανάκαμψη το 2010. Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, RevPAR, για το δ΄ τρίμηνο, σημείωσαν πτώση της τάξης του, 7,2%, με τις μεγαλύτερες μειώσεις 8,8% και 8,9% να εμφανίζονται στις αλυσίδες Four Points by Sheraton και Le Meridien, αντιστοίχως.
Τις καλύτερες αποδόσεις στο RevPAR παρουσίασαν τα W Hotels με πτώση μόλις 2,3%, η αλυσίδα St. Regis and Luxury Collection με πτώση 4,4% και τέλος οι αλυσίδες Westin και Sheraton με πτώσεις 7,2% και 7,6% αντίστοιχα. Τα συνολικά έσοδα για το δ΄ τρίμηνο υποχώρησαν κατά 1,2%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, στα 1,2 δισ. δολαρίων, ενώ για το σύνολο του 2009 ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 17,3% σε σχέση με το 2008.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου