Σε επίπεδο ειδησεογραφικό θα τα διαβάσετε με περισσότερες λεπτομέρειες από τα εξαίρετα αδελφά sites. Εμείς μία πρώτη παρέμβαση την κάναμε το πρωί και θεωρούμε ότι η σημερινή τοποθέτηση – η πρώτη επίσημη – της υπηρεσιακής υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κινήθηκε σε μία γραμμή…
…πολύ κοντά στην (κοινή) λογική και ίσως και στις προσδοκίες της τουριστικής αγοράς για την υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Η οποία, υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα και τις τοποθετήσεις της υπηρεσιακής Τατιάνας, «δεν μπορεί να σχεδιάσει πολιτική, μπορεί όμως να λάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των θεμάτων».
Επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες που αναρτήσαμε το πρωί, τόσο η υπηρεσιακή Τατιάνα όσο και ο γ.γ. του ΕΟΤ Γ. Κολέτσος και ο πρόεδρος Κ. Ζήκος, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην «ανάδειξη των θετικών μηνυμάτων και την αποτελεσματική διαχείριση των αρνητικών σχολίων, σημειώνοντας πως, στην ήδη υπάρχουσα καμπάνια του ΕΟΤ, προστίθενται νέες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση».
"Πρέπει να μπουμπουνίζουμε" (αυτό είναι το νέο slogan γιατί, πρώτον, πρέπει να το είπε καμιά δεκαριά φορές και δεύτερον γιατί, έτσι, μας άρεσε!) ότι θετικό υπάρχει για την Ελλάδα, είτε συμβαίνει εδώ ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, είπε χαρακτηριστικά.
Πρέπει να "μπουμπουνίζουμε", επίσης, όπως είπε, την καθημερινότητα της χώρας μας αυτήν την περίοδο, όπου ένας πολύ μεγάλος αριθμός τουριστών κάνει διακοπές και περνάει καλά, κάθε μέρα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα...Την αισιοδοξία και θετική ενέργεια της Τ. Καραπαναγιώτη για τον αποτελεσματικό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων – ΥΠΕΞ με γραφεία τύπου πρεσβειών, Γ.Γ. Επικοινωνίας, ΕΡΤ, ΑΠΕ κοκ- και με κεντρικό εκτελεστικό φορέα (ή project manager, όπως το έθεσε ο Γ. Κολέτσος) τον ΕΟΤ, δεν μπορούμε να πούμε ότι τη συμμερίζονται οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ.
Τουλάχιστον, όχι για το αμέσως επόμενο διάστημα, για το οποίο και χρειάζεται ένας τέτοιος συντονισμός.
Το βασικό σκεπτικό για να μην σας κουράζουμε, έχει ως εξής: Εντοπίζονται θετικές ειδήσεις και εξελίξεις για την Ελλάδα, συντάσσονται, μεταφράζονται και αναρτώνται σε microsite που θα γίνει στο visitgreece.gr (από την εταιρεία mindworks και στο project που σας λέγαμε το πρωί) αλλά θα διανέμονται και μέσω των media lists των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό και των Γραφείων Τύπου των Πρεσβειών.
Είναι το minimum που μπορεί να γίνει, αλλά και το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό, αυτό το διάστημα. Αρκεί να γίνει και να γίνει και σύντομα. Δηλαδή, "χθες".Και εκεί υπάρχουν οι επιφυλάξεις και όχι τόσο για τον ΕΟΤ όσο για όλο το υπόλοιπο σύστημα, για να είμαστε και ακριβείς...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου