Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ryanair: Τους έκανε... "αεροπλάνα" σε Ρόδο και Κω!

Ανάστατος αλλά και οργισμένος, βεβαίως, είναι ο τουριστικός κόσμος της Ρόδου και της Κω, από τις εξελίξεις με την Ryanair. Τα τοπικά μέσα έχουν πάρει "φωτιά", το ζήτημα παίρνει και πολιτικές διαστάσεις - και να μην ήθελαν, προεκλογικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξει και πολιτικά - και οι δηλώσεις δίνουν και παίρνουν. Σε πρώτη φάση, απαντώντας...

στην ανακοίνωση της εταιρείας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η Ryanair, που μέχρι πριν από μερικές ημέρες απαιτούσε χρήματα για τοκαλοκαιρινό και μόνο πρόγραμμα πτήσεων από τον κ. Αντώνη Καμπουράκη (πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου) και έμενα, ξαφνικά ανακάλυψε και τον Δήμαρχο Κω, αλλά θυμήθηκε και το υπουργείο Τουρισμού. Μόνο που η αναφορά της Ryanair στο υπουργείο Τουρισμού, σε πλήρη αντίθεση με όλους τους άλλους που κατά καιρούς επιλέγει ως στόχους, είναι χωρίς ονοματεπώνυμο, ακόμα».
Yπογραμμίζει ότι ο Δήμαρχος Κω «απάντησε με σαφήνεια, παρουσιάζοντας τα πραγματικά στοιχεία και εκθέτοντας και αυτός την Ryanair και τις πρακτικές της, περιγράφοντας ότι κλήθηκε και αυτός, όπως ακριβώς και εγώ, να υπογράψει εντός 24 ωρών ένα συμβόλαιο που το περιεχόμενο του οποίου αγνοούσε και για το οποίο βεβαίως ουδέποτε συμφώνησε».
Φυσικά αφήνει και τις αιχμές του για «τον τρίτο της παρέας και πρώτο σε αναφορά στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, το υπουργείο Τουρισμού», αναφερόμενος στην προηγούμενη ηγεσία, λέγοντας ότι αν «έχουν ξεχάσει στην Ιρλανδία το όνομα του προνομιακού συνομιλητή τους στο υπουργείο Τουρισμού, ευχαρίστως να τους το θυμίσουμε εμείς».
Να το θυμίσετε, να το θυμίσετε, κ. Πάππου μας.
Την προπερασμένη Πέμπτη πάντως, εμείς είχαμε επισημάνει την ανταλλαγή σχετικής αλληλογραφίας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου