Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΕΞΑΑ: "Αν συνεχίσουμε έτσι, έρχονται και άλλα λουκέτα"!


Τελευταία μέρα λειτουργίας σήμερα για το Athens Imperial, υπό την Classical του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Μία εξέλιξη που “πάγωσε” τον ξενοδοχειακό κόσμο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για δραματική αύξηση στον αριθμό των ξενοδοχείων που θα κλείσουν στην Αττική, προειδοποιεί η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, εάν...

...«δεν περιφρουρηθεί το τουριστικό προϊόν και το όνομα της Αθήνας», ενώ σημειώνει ότι «άγνωστες θα είναι οι αλυσιδωτές απώλειες στην απασχόληση και στον ελληνικό τουρισμό» σε όλη την ελληνική επικράτεια. 
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση”, αναφέρει η Ένωση, “ήρθε απλά να αποτελειώσει τις επιχειρήσεις δημιουργώντας ένα αποπνικτικό και ζοφερό για τον Τουρισμό περιβάλλον, ενώ η ασταμάτητη δυσφήμηση της χώρας και του προορισμού συνέβαλλε στη συνεχή μείωση της ζήτησης, στην ακύρωση προγραμματισμένων κρατήσεων, στην μείωση των πληροτήτων, στη πτώση των εσόδων (σε ποσοστά από 40% έως και 55%) και φυσικά στην αδυναμία των μονάδων να ανταποκριθούν σε λειτουργικά έξοδα και πάγιες υποχρεώσεις”.
Με την ευκαιρία και επειδή κυκλοφορούν πληροφορίες ότι σταμάτησε τη λειτουργία του και το άλλο ξενοδοχείο του Ομίλου στην Πλατεία Κοτζιά, το Baby Grand, να επισημάνουμε ότι, όπως μάθαμε, το ξενοδοχείο λειτουργεί κανονικά και μάλιστα θα απορροφήσει και μέρος των κρατήσεων που υπήρχαν για το Imperial. 
Γενικά, πάντως, η κατάσταση στον τουρισμό δείχνει ότι εισέρχεται και πάλι σε μία κρίσιμη καμπή , με απεργιακές κινητοποιήσεις σε εξέλιξη - καζίνο - ή προ των πυλών, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό κ.α..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου