Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΕΟΤ: Αναθεωρήσεις προυπολογισμού για να “βγουν” τα νούμερα!


- Ανάκληση δέσμευσης 2,4 εκατ. ευρώ από κωδικό για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Κωδικό- κωδικό ψάχνουν και αναμοχλεύουν τον προϋπολογισμό στον ΕΟΤ, αναζητώντας κάθε πιθανό κονδύλι που μπορεί να εξοικονομηθεί και να διοχετευθεί, μέσω αναμορφώσεων, στην κάλυψη πιο επειγουσών αναγκών. Από ό,τι μαθαίνουμε, προτεραιότητα αυτήν την περίοδο και...

...μέχρις ότου ξεπεραστεί και η δυσκολία που προέκυψε πρόσφατα με τις ενημερότητες - όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ - είναι η εξασφάλιση της καταβολής της μσθοδοσίας, εισφορών και επιδομάτων και ακολούθως, οι πιο σημαντικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Οργανισμός για το επόμενο διάστημα και κυρίως στο εξωτερικό.
Λέγεται ότι ειδικά εντεταλμένοι
υπάλληλοι περιπολούν καθημερινά
στα πεζοδρόμια και στα παρτέρια
γύρω από τον ΕΟΤ προς άγραν
και του τελευταίου λεπτού...
Στο πλαίσιο των αναμορφώσεων του προϋπολογισμού και των ανακατανομών των κονδυλίων που προωθούνται, προ ημερών αποφασίστηκε η μερική ανάκληση, κατά ποσό 2,4 εκατ. ευρώ, από τη δέσμευση πίστωσης ύψους 12 εκατ. ευρώ που είχε γίνει στις αρχές του έτους, για την εξόφληση ανειλημμένων υποχρεώσεων προγραμμάτων «Τουρισμός για Όλους» προηγούμενων ετών και του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2011-­2012». 
Η απόφαση που υπέγραψε ο Π. Γερουλάνος ίσως από τις τελευταίες που υπέγραψε στο υπουργείο, επικαλείται αναφορά του ΕΟΤ, σύμφωνα με την οποία, με τα στοιχεία που τηρούνται στη Διεύθυνση Μελετών & Επενδύσεων, η εκτέλεση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2011-­2012» ύψους 8 εκατ. ευρώ, δεν θα υπερβεί το 70%.
Με την εξέλιξη αυτή, βεβαίως, προκύπτουν ποικίλα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός, μετά το “κούρεμα” αλλά και το πρόβλημα με τις εκροές κονδυλίων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Και το κυριότερο ζήτημα είναι αν θα καταφέρει τελικά η Διοίκηση του ΕΟΤ να ισορροπήσει  επιτυχώς μεταξύ των δημοσιονομικών και χρηματοπιστωτικών συμπληγάδων που τον έριξαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου