Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τετραήμερη απεργιακή "βόμβα" από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων!

Τετραήμερη απεργία, από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, προκηρύσσουν οι Ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων της χώρας δεν είχαν επιτυχή κατάληξη...

«Μια άλλη χρονιά και υπό άλλες συνθήκες μία τέτοια απεργία ενδεχομένως να λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης, πλέον όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε διότι δεν έχουμε πλέον αντικείμενο εργασίας, δεν υπάρχουν τουρίστες να διακινήσουμε και αυτοί που έμειναν όταν πληροφορηθούν τι τους περιμένει στις ημέρες της απεργίας θα χαθούν και αυτοί. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» σχολιάζει παραστατικά και δηκτικά η ΓΕΠΟΕΤ.
«Δυστυχώς», αναφέρει, «κάποιοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι η ελληνική οικονομική πραγματικότητα έχει αλλάξει σε μη αναστρέψιμο βαθμό και ότι η φετινή χρονιά δεν είναι απλώς η συνέχεια της προηγούμενης, τίποτα δεν έχει μείνει το ίδιο και για κανέναν, σε όποια πλευρά και αν βρίσκεται.
Τα τουριστικά γραφεία και οι επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων μέλη μας καταγράφουν πτώση στον κύκλο εργασιών τους ύψους 41,3%, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, και αδυνατούν να καταβάλλουν στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων αναλλοίωτα τα προνομιακά – σε σχέση με άλλους κλάδους – επιδόματα που τους παρείχαν τα τελευταία χρόνια και τα οποία είχαν από κοινού συμφωνηθεί. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου