Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΣΕΤΕ: Κατηγορηματικό "όχι" στη μείωση των κατώτατων μισθών της ΕΓΣΣΕ


Kατηγορηματικά αντίθετος στη μείωση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων από τα επίπεδα που είχαν καθοριστεί στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλώνει εκ νέου ο ΣΕΤΕ, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αμείβονται βάσει των κλαδικών / ομοιοεπαγγελματικών / τοπικών συμβάσεων που προβλέπουν...

...υψηλότερες αμοιβές για τους εργαζόμενους από αυτές τις ΕΓΣΣΕ.
Αυτή είναι η βασική θέση του Συνδέσμου που, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα κατατεθεί στην αυριανή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του διαλόγου για τις εργασιακές σχέσεις. 
Μέχρι σήμερα, ουδέποτε ο τουρισμός, άρα ούτε και ο ΣΕΤΕ, συμμετείχε στις συζητήσεις για την κατάρτιση των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. “Κατά συνέπεια”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος, “οι ευθύνες για το στρεβλό εργασιακό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες και ισχύει μέχρι σήμερα, βαρύνουν τους κατά καιρούς συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις για την ΕΓΣΣΕ”.
Ο ΣΕΤΕ υποστηρίζει την ανάγκη επανατοποθέτησης των εργασιακών σχέσεων και εξορθολογισμού του πλαισίου τους σε ένα νέο ανταγωνιστικό πλαίσιο για την οικονομία που χρειάζεται η χώρα μας.  
Ειδικά για τον τουριστικό τομέα, όπου όπως υποστηρίζει παρατηρούνται κατά περίπτωση σημαντικές αποκλίσεις στις κλαδικές / ομοιοεπαγγελματικές / τοπικές συμβάσεις σε σχέση με την ΕΓΣΣΕ, ο Σύνδεσμος είχε προτείνει την επανεξέταση των κλαδικών συμβάσεων (και όχι της ΕΓΣΣΕ) και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. 
Πρότεινε επίσης την μείωση του μη μισθολογικού κόστους σε συνδυασμό με την εφαρμογή σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, της ηλεκτρονικής κάρτας παρακολούθησης εργασίας και την πληρωμή της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών μέσω τραπέζης με σκοπό την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.
Κατά τον ΣΕΤΕ, το ενδιαφέρον του τουριστικού τομέα επικεντρώνεται στο επίπεδο των κλαδικών συμβάσεων και στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός πραγματικά ανταγωνιστικού και κοινωνικά δίκαιου πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου