Πρόκειται για μία σημαντική και καλά μελετημένη παρέμβαση, σε επίπεδο προτάσεων βεβαίως, αλλά δίνει ένα ιδιαίτερα σαφές στίγμα του πως εκλαμβάνουν τις εξελίξεις και αντιμετωπίζουν την ελληνική πραγματικότητα όλα τα μεγάλα διμερή Επιμελητήρια…
… όπως το Ελληνοαμερικανικό, το Ελληνοβρετανικό, το Ελληνογαλλικό, το Ελληνογερμανικό, το Ελληνοϊταλικό, το Ελληνο-ολλανδικό, το Ελληνοσουηδικό καθώς και η ΕΕΔΕ.
Γιατί τώρα, λίγο πριν τις εκλογές; Σύμφωνα με τον Γ. Γραμματίδη, Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου: «είναι δράσεις με έντονη κοινωνική απόδοση καθόσον βοηθούν στην μείωση της ανεργίας μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προοπτικών για τους νέους μας, στην αποκατάσταση χρόνιων αδικιών σε βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων και στην δημιουργία τόσο κράτους όσο και αισθήματος δικαίου.
Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος πού επιλέξαμε να ανακοινώσουμε αυτές τις προτάσεις πριν από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές έτσι ώστε οι πολιτικές δυνάμεις να δεσμευθούν στην τήρησή τους με την επιπρόσθετη γνώση ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θα τις στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, όμως, θελήσαμε να κατευθύνουμε την προσοχή των πολιτών στην ουσία της εκλογικής αναμέτρησης πάνω στην οποία θα κριθεί το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και ο προσανατολισμός της χώρας».
Πρόκειται για φορείς της αγοράς που εκπροσωπούν σημαντικές εταιρίες με μεγάλο μέρισμα στην οικονομία της χώρας αλλά και την κοινωνία κι έχουν μεγάλη εμπειρία διοίκησης. Επιπρόσθετα ως διμερή Επιμελητήρια θέλουν να εκφραστούν για τις συνθήκες εκείνες που πρέπει να διαμορφωθούν για την βελτίωση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας έτσι ώστε αυτή να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις με άμεσο αποτέλεσμα τόσο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όσο και την διατήρηση των υπαρχουσών.
Τα Επιμελητήρια, με τη στήριξη του ΙΟΒΕ και της The Boston Consulting Group (BCG), προτείνουν δέκα συγκεκριμένες δέσμες δράσεων που θεωρούν ότι συμβάλουν στην αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί ή προταθεί και προπάντων στην επίτευξη των στόχων.
Και προσέξτε την επισήμανση: «Διότι το κυρίως ζητούμενο στο χώρο της οικονομίας σήμερα δεν είναι το τι πρέπει να γίνει αφού αυτό έχει σε μεγάλο βαθμό πλέον καθοριστεί, αποφασιστεί ή και νομοθετηθεί ακόμη, αλλά το πώς πρέπει να γίνει, αποτελεσματικά και εντός ενός σφιχτού χρονοδιαγράμματος».Υπό αυτό το πρίσμα, οι δέκα προτάσεις των Επιμελητηρίων, εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου