Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΕΟΤ: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του ΜΗΤΕ!

Αν ο ΕΟΤ είχε «γιοφύρια της Άρτας» - που έχει… - τότε αυτό θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα. Όσοι είμαστε στον χώρο το ακούμε και όλο το «βλέπουμε» να ξεκινάει, χρόνια τώρα. Σε διάφορες παραλλαγές και εκδοχές. Τελικά…


…η εγκατάσταση του προγράμματος Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΜΗΤΕ) και στις 14 Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (ΠΥΤ) του ΕΟΤ, ολοκληρώθηκε επί ημερών Γ. Κολέτσου και Κ. Ζήκου, με αξιοποίηση, βεβαίως, του στελεχιακού δυναμικού του Οργανισμού που κάποιοι άλλοι, έστειλαν στους Εισαγγελείς και στις ανακριτικές αρχές...
Τέλος πάντων, αυτό δεν είναι της παρούσης.
Με την ολοκλήρωση του ΜΗΤΕ, ο ΕΟΤ διαθέτει πλέον μία πλήρη βάση δεδομένων με όλες τις κύριες και βοηθητικές τουριστικές επιχειρήσεις και καταλύματα στην Ελλάδα, που ενημερώνεται και επικαιροποιείται διαρκώς.
Το ΜΗΤΕ περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία των τουριστικών μονάδων της χώρας, όπως είναι η φυσική έδρα, η επωνυμία, ο αριθμός δωματίων και κλινών και οι παροχές που προσφέρουν (bar, εστιατόριο, πισίνες κ.λπ.), ενώ επιτρέπει ακόμα την παρακολούθηση και καταχώρηση της πορείας των απαιτούμενων δικαιολογητικών και των επιθεωρήσεων ανά επιχείρηση, αλλά και την έκδοση των ειδικών σημάτων λειτουργίας.
Τέλος, δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας στατιστικών δεδομένων με διάφορα κριτήρια ανά Περιφέρεια και Δημοτική Ενότητα, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση του προγράμματος «Καλλικράτης».
Μπορεί σε πολλούς να μην γίνεται απολύτως σαφές, αλλά πιστέψτε μας, η ολοκλήρωση αυτού του συστήματος σηματοδοτεί μια σημαντική «αλλαγή κεφαλαίου» σε ορισμένες κρίσιμες διαδικασίες του Οργανισμού, ιδίως ως προς την παρακολούθηση της αγοράς.
Για Διοικήσεις που θέλουν και να ξέρουν τι γίνεται και να κάνουν έργο, βεβαίως…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου