Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΟΤ, στοιχεία α' διμήνου 2012: Όλη η Ευρώπη πάνω, η Ελλάδα... χώρια


Αν δεν το διαβάσατε, ήδη, σας το μεταφέρουμε. Το πρώτο δίμηνο του 2012, ο τουρισμός στην Ευρώπη κινείται με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του +5%, πολύ καλύτερο των προσδοκιών. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στην Ελλάδα, η οποία στο δίμηνο ήταν στο 11,1% και...

...στο τετράμηνο, συνεχίζει με -5,2%!
Οι προορισμοί της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης δείχνουν πολύ πιο δυναμικοί με αύξηση 8% και ακολουθούν οι προορισμοί στη Βόρειο και και στη Δυτική Ευρώπη.
Όλα αυτά σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος διαπιστώνει σημαντική και ενθαρρυντική ανάκαμψη και στους προορισμούς του τόξου της Β. Αφρικής, με την Τυνησία να καταγράφει ένα εξαιρετικό +53%!
Όπως σχολίασε ο γ.γ. του Οργανισμού Taleb Rifai, τα αποτελέσματα της Ευρώπης είναι πολύ ευχάριστα και δεκτά με ικανοποίηση, συμβαίνουν δε σε “μία εποχή που τα κράτη αναζητούν τομείς που μπορούν να αποδώσουν οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία απασχόλησης”.
Όχι και όλα τα κράτη, κ. Ριφάι, όχι και όλα. Μην δίνετε και πολύ σημασία σε όσα σας λέει ο (υπό παραίτηση) υπουργός μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου