Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

fvw Workshop 2012: Παγιωμένη μεταξύ 20% και 30% η μείωση από Γερμανία...

- Από το 2013, αντιστροφή και ανάκαμψη...

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρωί και συνεχίζεται αυτήν την ώρα στο «Μ. Βρετανία», το workshop του FVW, που φέτος διοργανώνεται στην Αθήνα, ύστερα από πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Κεντρικό μήνυμα μέχρις στιγμής; Ότι…


…ναι φέτος η τουριστική κίνηση από τη Γερμανία θα είναι γενικώς προβληματική, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντικό περιορισμό των απωλειών που καταγράφονταν μέχρι και πριν από λίγες μέρες αλλά για την περίοδο του 2013, επικρατεί αισιοδοξία ότι η κίνηση θα βρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης και ότι το όλο αρνητικό κλίμα, τελικά, θα αντιστραφεί.
Για φέτος πάντως, τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν μείωση των κρατήσεων μία τάξη μεγέθους από -20% με -30%, ανάλογα με τον tour operator και τον προορισμό στην Ελλάδα, μείωση που δεν δείχνει να μετριάζεται περαιτέρω.
Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες που δραστηριοποιούνται στη γερμανική αγορά, υπάρχουν περιπτώσεις μικρότερων tour operators αλλά και τουριστικών γραφείων που αναφέρουν μείωση έως και 50% στις κρατήσεις τους.
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον panel όπου τοποθετήθηκαν οι Nikos Moutsis, Director Hotel Contracting του Rewe Touristik, Markus Leutner, Director Short & Medium Haul East τουThomas Cook, Katja Kalle, Director Greece & Cyprus του FTI, Markus Bruchmüller, Director Medium Haul East του TUI Michael Nickel, Director Hotel του Alltours κ.α., ενώ νωρίτερα είχε μιλήσει ο Günter Ihlau, Director TUI AG,πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικού του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτορείων DRV.
To workshop ολοκληρώνεται το απόγευμα με τις τοποθετήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών και παραγόντων καθώς και τις ενότητες για τις εναλλακτικές και ειδικές μορφές τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου