Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Barclay's Travel Forum: Και εκεί, θέμα η Ελλάδα...


Δεν είναι μόνον οι υπερβολές των media που μας “σκοτώνουν” επικοινωνιακά, διότι σε πολλές περιπτώσεις εκεί “έξω” υπάρχουν και άλλες εστίες προβληματικής ρητορικής για την Ελλάδα. Και τι να πρωτοαπαντήσει κανείς; Ένας Dr Brian Clark της Τράπεζας Barckleys, για παράδειγμα...

...μιλώντας στο ετήσιο Travel Forum της τράπεζας, απεφάνθη ότι τώρα είναι περισσότερο πιθανό παρά ποτέ να εξέλθει της ευρωζώνης η Ελλάδα χαρακτηρίζοντας μάλιστα μία τέτοια εξέλιξη ως “τρομακτική”.
Το νομισμα”, είπε, “θα καταρρεύσει εν μία νυκτί, θα τεθούν περιορισμοί στο ποσό που θα μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους εισερχόμενοι ή εξερχόμενοι στην Ελλάδα οι τουρίστες και θα υπάρχουν και περιορισμένα κονδύλια για εισαγωγές βασικών αγαθών όπως πετρέλαιο και τρόφιμα”.
Θα μπορούν οι τουρίστες να αλλάξουν συνάλλαγμα, θα υπάρχουν αρκετά καύσιμα για τις πτήσεις της επιστροφής τους;” ρώτησε το κοινό των 300 υψηλόβαθμων στελεχών και επαγγελματιών που παρακολούθησαν το Forum.
Στη συνέχεια έκανε συγκρίσεις με την Αργεντινή, αναφέροντας ότι μία αντίστοιχη εμπειρία στην Ελλάδα θα είναι “τραυματική” και αφού περιέγραψε την κατάσταση στην Αργεντινή όπου υπήρχε “μεγάλη κοινωνική αναταραχή, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να βγάλουν χρηματα από τις τράπεζες και η οικονομία της χώρας δεν λειτουργούσε”, συμπέρανε ότι “δεν ήταν ένα μέρος που θα ήθελε να βρίσκεται κανείς για διακοπές”.
Ως καλύτερο “σενάριο” για τους τουρίστες στην Ελλάδα, ο δρ Clark προέταξε το να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ, αλλά με εσωτερική υποτίμηση που θα μειώσει τις τιμές στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια και θα δημιουργήσει περισσότερο εισόδημα...
Στο δια ταύτα και αφήνοντας τις εκτιμήσεις του Dr Clark στην κρίση του καθενός, σε έρευνα που έγινε μεταξύ των συμμετεχόντων στο Forum, η πλειονότητα δήλωσε ότι ανησυχεί για την κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά το 72% δήλωσε ότι δεν έχει κάνει κάποιο ιδιαίτερο “σχέδιο εκτάκτου κατάστασης” για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.
Το 62% δήλωσε ότι αν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, βγουν από το Ευρώ, θα πρέπει να καταγράψουν αύξηση του τουρισμού.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου