Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

E-Tourism Seminar Roadshow: Μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία για τον β΄ γύρο


Ο Ελληνικός τουριστικός τομέας χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση και πρακτικά εργαλεία για να ανταποκριθεί στις προοπτικές και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται μέσα από την τεχνολογία. Η δεύτερη σειρά workshops της διοργάνωσης «E-Tourism Seminar Roadshow», που είναι σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται ακριβώς σε αυτή την ανάγκη της αγοράς, πραγματοποιήθηκε σε...

...Θεσσαλονίκη και Ρόδο, με συμμετοχή σημαντικών στελεχών και εκπροσώπων του τουρισμού από τις δύο πόλεις καθώς και τις ευρύτερες περιοχές. 
Το πρόγραμμα παρουσίασε μια σειρά από εύχρηστα εργαλεία και πρακτικές εφαρμογές ψηφιακού τουρισμού ειδικά διαμορφωμένα για στελέχη ελληνικών ξενοδοχειακών & τουριστικών επιχειρήσεων. 
Το διαδραστικό, διήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε ενότητες web design & content, διαχείρισης & ασφάλειας περιεχομένου, e-business & online management, ανάλυσης καταναλωτικών συμπεριφορών και προώθησης των πωλήσεων μέσω ηλεκτρονικών καναλιών διανομής, χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) και πολυμεσικών εφαρμογών, καθώς και τις σύγχρονες τάσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών για smart phones. Επίσης, για πρώτη φορά η διοργάνωση παρείχε την δυνατότητα για εξατομικευμένη διαγνωστική ανάλυση και συμβουλές σχετικά με τη διαδικτυακή παρουσία μιας εταιρίας. 
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από την εταιρεία συμβούλων τουρισμού abouTourism Destination Consultants σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία σεμιναρίων ψηφιακού τουρισμού E-Tourism Frontiers. 
Ο Μανόλης Ψαρρός, Δ/νων Σύμβουλος της AbouTourism, αναφέρει ότι σκοπός της εταιρείας είναι η διοργάνωση του κύκλου σε ετήσια βάση και η περαιτέρω διεύρυνση του μέσω της ένταξης προορισμών από την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τα Επτάνησα. 
Επόμενος σταθμός θα είναι η Αθήνα περί τα μέσα Οκτωβρίου'. 
Στιγμιότυπο από ένα σεμινάριο. Η διαφάνεια
αναφέρει "γιατί τους χρεώνετε για τη
χρήση internet;", θέμα που μας ενδιαφέρει
πολύ και εμας...
Τις διοργανώσεις πλαισίωσαν κορυφαίοι ειδικοί του τουρισμού και των ψηφιακών εφαρμογών όπως ο Damian Cook και η Zeina Rifai απο την E-Tourism Frontiers, o Μartin Schobert (επι σειρά ετών επικεφαλής του R&D του Austrian Tourism Board/CEO της Turismus Design), η Tinkara Pavlovcic (Head of E-Business του Slovenian Tourism Board), η Karen Plumb (Senior Director - Sales & Business Listings της Trip Advisor), η Χαρά Γεωργιάδου (Country Manager της Trivago) καθώς επίσης και ομιλητές από την Expedia και την ATCOM. Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν με ενημερωτική ενότητα του IFITT GR Chapter από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Σερίφη.
H διοργάνωση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και της Helexpo και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ενώ η εκδήλωση στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Rodos Palace. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου