Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Έρευνα Ipsos: Σε ιστορικό χαμηλό, το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα πάνε διακοπές φέτος


Έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα σημεία, τελικά, η φετινή έρευνα της Ipsos. Κύριο συμπέρασμα, ότι οι πολίτες επτά ευρωπαικών χωρών - που είναι και από τις μεγαλύτερες αγορές προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα- δηλώνουν λιγότερες... διακοπές τη φετινή περίοδο.
Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά, σε δείγμα 3.523 πολιτών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Αυστρία για τα σχέδια των διακοπών τους το 2012 που δημοσιοποίησε η προ ημερών η έγκυρη διεθνής εταιρεία (Ιpsos - Europ Assistance). 
Απλά σημειώνουμε ότι η Ελλάδα είχε 7 εκατ. αφίξεις επισκεπτών από τις χώρες αυτές το 2012  σε σύνολο  16,4 εκατ αφίξεων, επομένως τα ευρήματα έχουν σημασία για τον ελληνικό τουρισμό.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας μόλις το 58% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να κάνει αυτό το έτος (από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο) διακοπές, όταν πέρυσι το ποσοστό έφθανε στο 66%. 
Το χαμηλότερο ποσοστό είχε σημειωθεί το 2006 με 60%. 
  • Αισθητή πτώση σημειώνει και το ποσοστό των κατοίκων που δηλώνει ότι θα κάνει φέτος διακοπές από χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.  Για παράδειγμα το 63% των Ιταλών σχεδιάζει φέτος να κάνει διακοπές από 78% το 2011 και το  51% των Ισπανών από 65% πέρυσι. 
  • Ο προυπολογισμός που διαθέτουν για τις διακοπές τους (και  καλύπτει μεταφορά, διαμονή, φαγητό, ψυχαγωγία κ.α.) είναι μειωμένος κατά 20 ευρώ το 2012  σε σχέση με πέρυσι και φθάνει στα 2.125 ευρώ. Το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ξοδέψει τα ίδια χρήματα με πέρυσι το 24% περισσότερα και το 22% λιγότερα.
  • Οι Γερμανοί (που θα έχουν τον υψηλότερο προυπολογισμό στα 2.472 ευρώ) δηλώνουν ότι θα δαπανήσουν 229 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι για τις διακοπές τους ενώ οι Αγγλοι 8 ευρώ περισσότερα. Οι Ιταλοί δηλώνουν ότι θα  περιορίσουν κατά 554 ευρώ ή 24,7% τον προυπολογισμό των διακοπών τους και οι Βέλγοι κατά 198 ευρώ. 
  • Ο πρώτος παράγοντας για την επιλογή ενός προορισμού, παραμένει, σε ποσοστό 83%, το κόστος ή ο προυπολογισμός που διαθέτει ο καθένας. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεύτερη επιλογή παραμένει το κλίμα, διαχρονικά σταθερή σε ποσοστό 79%.  
  • Ποσοστό 7% δήλωσε ότι θα φύγει λιγότερο από μία εβδομάδα, 30% μία εβδομάδα,  37% δύο εβδομάδες, 14% τρεις εβδομάδες και 12% από τέσσερις εβδομάδες και άνω. Ποσοστό 48% δήλωσε ότι θα κάνει  εσωτερικό τουρισμό από 47% πέρυσι. Ανοδική είναι η τάση για εσωτερικό τουρισμό από τους Γάλλους και τους Αυστριακούς. 
  • Ποσοστό 71% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προετοιμάσθει για τις διακοπές τους ενώ  27% ότι θα αποφασίσει τελευταία στιγμή.  
  • Ποσοστό 79% των ερωτηθένων σχεδιάζει να παραμείνει στην Ευρώπη. Το 4%  σχεδιάζει να φύγει προς τη Βόρεια Αμερική, το 3% για Αφρική το 2% για Ασία ή χώρες του Ειρηνικού κ.α.
Εξασφαλίσαμε ολόκληρη την έρευνα και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου