Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΕΟΤ: Ξεκίνησε... "καβγά" για τους προυπολογισμούς!


Αρχίζει και μας θυμίζει το “μικρό γαλατικό χωριό” που αντιστεκόταν στις δημοσιονομικές επελάσεις και απαιτήσεις των κυβερνώντων, ο ΕΟΤ. Όπως μαθαίνουμε, μετά τα γνωστά με τα “κουρέματα” και την κοροϊδία για τα 20 εκατ. ευρώ που έταξε ο Ε. Βενιζέλος και μετά καταλήξαμε στα γνωστά πέντε του Φ. Σαχινίδη...

...τα οποία και αυτά ακόμα δεν εμφανίστηκαν, αλλά και τα πιο πρόσφατα με τις ενημερότητες, νέο...”ανένδοτο” ξεκινάει η διοίκηση του Οργανισμού με το θέμα των προυπολογισμών!
Αν το έχουμε καταλάβει καλά, ζητήθηκε και από τον ΕΟΤ, όπως και από άλλους φορείς και οργανισμούς, η κατάρτιση προυπολογισμών τριετίας.
Σε κάθε μία λοιπόν, από τις χρονιές της Εγκυκλίου ο ΕΟΤ υπολόγιζε κονδυλι προβολής 20 εκατ. ευρώ, ως ελάχιστο ποσό από τον τακτικό πουπολογισμό για διαφήμιση και προβολή. 
Κίνηση που φυσικά προκάλεσε αμέσως τις αντιδράσεις και του ΥΠΠΟΤ αλλά και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που ζήτησαν “διόρθωση” και δραστική περικοπή του κονδυλίου.
Κάπου εκεί, σε μία από τις σχετικές συζητήσεις, άρχισε ο “χαμός” από πλευράς ΕΟΤ, με τον γ.γ., όπως μαθαίνουμε να αρνείται οποιαδήποτε διόρθωση του κωδικού και να δηλώνει ότι ο Οργανισμός κρίνει ως απολύτως απαραίτητο αυτό το κονδύλι λόγω της επιτακτικής ανάγκης προβολής του ελληνικού τουρισμού!
Μας μετέφεραν και κάποιους διαλογους, όπου το κεντρικό μήνυμα απο πλευράς ΕΟΤ είναι ότι δεν αφήνει περιθώρια συζήτησης αυτής της διαδικασίας.
Και τι μπορεί να επιτύχει τελικά; 
Για να δούμε...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου