Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

«Ανοίγει» για τουρίστες η Λιβύη


Τη χαλάρωση του ισχύοντος καθεστώτος βίζας για αρκετές χώρες σχεδιάζει η Λιβύη, προκειμένου να τονώσει την τουριστική βιομηχανία της και να...

...αποδεσμεύσει την οικονομία της από το πετρέλαιο, σύμφωνα με δηλώσεις του γιού του ηγέτη της χώρας Μουαμάρα Καντάφι, Σειφ ελ Ισλάμ Καντάφι.
Από τον περασμένο Μάρτιο η χώρα αποφάσισε να άρει προσωρινή αναστολή έκδοσης βίζας για τους τουρίστες 25 ευρωπαϊκών κρατών.
Η αναστολή επεβλήθη εξαιτίας της κρίσης στις σχέσεις Λιβύης και Ελβετίας, που προέκυψε μετά τη σύλληψη από τις ελβετικές αρχές του έτερου υιού Καντάφι, Άνιμπαλ, το 2008 με κατηγορίες για βίαιη συμπεριφορά κατά υπαλλήλων.
Ο υιός Καντάφι αφέθηκε ελεύθερος σύντομα και οι κατηγορίες εις βάρος του αποσύρθηκαν, ωστόσο η Λιβύη διέκοψε τους εμπορικούς δεσμούς με την Ελβετία, απέσυρε δισ. δολάρια σε καταθέσεις από ελβετικές τράπεζες και επιπλέον οι αρχές της χώρας συνέλαβαν δύο ελβετούς επιχειρηματίες.
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ένας εκ των δύο αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο δεύτερος παραμένει υπό κράτηση.
Ο Σειφ ελ Ισλάμ Καντάφι τόνισε ότι μετά την πολυετή διεθνή απομόνωση της χώρας, λόγω των κατηγοριών των ΗΠΑ για χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, είναι πλέον η στιγμή να ανοίξουν οι πύλες της στους τουρίστες. Η χώρα, υπογραμμίζει ο Καντάφι, θα πρέπει να πάψει να στηρίζεται στη βιομηχανία πετρελαίου και να αποκτήσει πραγματική οικονομία. Πέρα από τις πετρελαϊκές εταιρίες που επέστρεψαν στη Λιβύη μετά την άρση του εμπάργκο το 2002, πολλές ακόμα επιχειρήσεις, εκτός βιομηχανίας πετρελαίου, διατηρούν παρουσία τα τελευταία χρόνια.
Είναι προφανές ότι το κάνει και για... τα παιδιά του ο Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου