Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αδικαιολόγητη άγνοια Ψωμιάδη (και... Ουκρανών)

«Ενάμισι εκατομμύριο Ουκρανοί διαχέονται στην τουριστική αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου εκ των οποίων μόλις 42 χιλιάδες επισκέπτονται την Ελλάδα ενώ 1 εκατομμύριο πηγαίνουν στην Τουρκία».

Αυτό υπογραμμίζει ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης σε επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού Π. Γερουλάνο, σχετικά με την προσέλκυση Ουκρανών τουριστών στην Ελλάδα και την άρση των εμποδίων που λειτουργούν ανασταλτικά προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Νομάρχης ζητά δε από τον Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην έκδοση βίζας, γεγονός που λειτουργεί ανασχετικά όσον αφορά την επιλογή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού για τους Ουκρανούς. Σημειώνει τέλος ότι οι προξενικές αρχές δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στον όγκο των αιτήσεων και τονίζει την ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για το θέμα.
Μα καλά, δεν έχει ακούσει ο κ. Νομάρχης τις διαδοχικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, τις τελευταίες εβδομάδες, ότι έχει διευθετηθεί το θέμα της Visa και ότι είναι ένα από τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης; Που ζει;
Διότι είναι προφανές ότι μόνον ο ίδιος και οι… Ουκρανοί, δεν το έχουν αντιληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου